Som de flesta märkt har Sony någon skruvad läggning för att skapa och driva egna multimediaformat. Sonys filosofi verkar vara att antingen accepteras det eller så brister det.
Men nu verkar det som att man för en gångs skull ger upp kampen om ett av sina många multimediaformat. Det handlar om Sonys musikformat Atrac som används av deras protabla musikspelare som ett substitut för bland annat MP3 och WMA. 


Sony har nu enligt News.com planer på att inkludera stöd för MP3-formatet i deras portabla musikspelare, något man tidigare inte erbjudit. Överföring av musikfiler till en Sony-spelare kan vara irriterade då filerna under överföringen måste konverteras till Atrac-formatet, något vi kommer att ge prov på i en kommande recension här på NH.
Anledningen till att även stödja MP3-formatet är att man här har en nackdel jämfört med konkurrerande produkter som Apple iPod. Men det faktum att MP3-formatet är det överlägset mest använda musikformatet på marknaden spelar så klart in.


”Sony is revisiting its MP3 strategy at a time when competition in the digital music market is heating up and threatening to leave the company behind.”


Även om Sony inte offentliggjort några planer ännu kan vi enligt uppgifter få se spelare med MP3-stöd redan i slutet av detta året. Till en början är det dock bara flash-baserade spelare som påverkas och hurvida företagets hårddiskbaserade musikspelare kommer att följa ton återstår att se.
Atrac kommer oavsett vad som händer vara företagets primära format och man har inga planer på att införa försäljning av MP3-filer på sin Internetbaserade musikaffär Sony Connect som säljer musik i Atrac-format.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid