Sonys spelkonsol må ha lanserats för ett par år sedan, men PS4 säljer fortfarande som smör, med efterfrågan i klass med Playstation 2.

Playstation 2 lanserades den 4 mars år 2000. Konsolen såldes sedan i nästan 13 innan Sony avslutade produktionen. Under dessa år hann konsolen sälja i cirka 155 miljoner exemplar.

Playstation 4 (PS4) lanserades i november 2013 och har under de snart 4 år som konsolen funnits tillgänglig sålt i över 50 miljoner exemplar. Detta betyder att efterfrågan för Playstation 4 hittills har varit högre än för Playstation 2 under motsvarande tidsspann.

Den goda försäljningen är en frisk fläkt för Sony, som har genomlidit flera kvartal med röda siffror. Den senaste rapporten gick företaget till slut med vinst, till stor del tack vare Playstation 4. Företagets mobilsatsning i Xperia-familjen har inte resulterat i lika fina siffror.

PS4

PS4 med fortsatt hög efterfrågan

Sony har nu rapporterat att man sålt cirka 20 miljoner exemplar av Playstation 4 mellan den 1 mars 2016 och den 31 mars 2017. Allt som allt ökade Sonys gamingdivision sin försäljning med 6 procent under förra året. Detta resulterade i en ökad vinst på cirka 50 procent jämfört med året innan.

Sony förväntar sig att efterfrågan kommer att börja avta framöver. Sony räknar med att skeppa cirka 18 miljoner PS4-enheter under det kommande året. Dock har företaget sin nya konsol Playstation 4 Pro för att på sikt ta över stafettpinnen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid