Sony Ericsson har gjort en storsatsning på Android-plattformen i år med sin Xperia 10-serie men med äldre versioner av operativsystem och mindre problem har succén uteblivit. Nu sägs mobiltelefonstillverkaren satsa på en mobil spelkonsol med Android 3.0 och fysisk gamepad.

 

Sony Ericsson ska enligt uppgifter till Engadget arbeta på projektet som sägs låna designelement från Sonys PSP Go och sammanföra detta med företagets mobiltelefonsplattform med operativsystemet Android 3.0 Gingerbread.

Hårdvaran är smartphone-inspirerad och består av en stor 3,7-4,1 tum kapacitiv pekskärm med WVGA-upplösning på 800/854×480 pixlar och troligtvis en 1,0 GHz Snapdragon CPU. Om man satsar på en dedikerad grafikkrets eller helt enkelt väljer en annan CPU med kraftfullare integrerad GPU är oklart.

sonygamin

Engadget hävdar att enheten som idag benämns som en Xperia-enhet även kommer att få ta del av PlayStation-varumärket. Designen ska liknas vid en smartphone med utdragbart tangentbord, bara att vi här istället hittar en gamepad-enhet med dedikerad kontrollerfunktion.

Games will be graphically in the range of PSX or PSP games, meaning true 3D gaming is headed to Android. Titles currently being shown off seem to be focused around some older PSX as well as new PSP offerings, with God of War, Call of Duty: Modern Warfare, and LittleBigPlanet possibly on tap, and future plans for titles which incorporate augmented reality features.

Om de obekräftade uppgifterna stämmer verkar Sony Ericsson försöka sig på en radikal nysatsning. Med Sonys tidigare erfarenheter från den mobila spelkonsolsmarknaden och Sony Ericssons mobiltelefons lösningar finns alla ingridienser inom räckhåll. Sony har länge ryktats jobba på en PlayStation-mobil, något som nu på ett sätt verkar bli verklighet.

Nyligen publicerade undersökningar talar om en enorm spelmarknad som växer fram inom mobiltelefonsmarknaden och kan Sony Ericsson på allvar vis att man erbjuder en unik möjlighet inom detta segment har man stora möjligheter att ta tillbaka förlorade marknadsandelar.

gaming

Uppgifterna talar om ett potentiellt lanseringsdatum redan under oktober månad, men än så länge kan vi bara hoppas att ryktena stämmer och att Sony Ericsson i så fall lyckas ro iland sin gamingtelefon.

Källa: Engadget via Swedroid

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
murak
murak
13 Årtal sedan

Bra ide, känns som det var dags förr eller senare. Visserligen har Nokia redan försökt en gång (N-gage?) vilket ju inte riktigt lyckades, men marknaden var nog inte riktigt redo. Jag tror definitivt att fler kommer få upp ögonen för Sonys alternativ. Om den nu bara körde Meego… =)

Jag tycker personligen att den analoga styrspaken kunde suttit längre upp mot skärmen.

gargamelo
gargamelo
13 Årtal sedan

förutsatt sony som vanligt inte tar sig friheten och inte nerfar övriga android möjligheter med massa extra DRM luder som bajsar och kissar användarna i ansiktet samt om luren inte blir för tjock att ha i fickan så vore den helt klart intressant lur