Crysis 2 är spikat för lansering den 22 mars och kommer att ta Cryteks grafikmotor CryEngine 3 till alla de stora spelplattformarna på marknaden. Men nu har spelet redan hunnit ut till PC, detta genom en att en tidig version av spelet läckt ut på Internet och nu finns tillgänglig på torrentsajter för nerladdning, en dryg månad före den officiella lanseringen.

Från vilket utvecklingsstadie den nu läckta Crysis 2 versionen kommer ifrån är oklart, men EA hävdar att det handlar om en ”tidig och ofullständig” version som inte ska misstas för den skarpa version av spelet som börjar säljas nästa månad.

Inte nog med att singelplayer kampanjen av spelet läckt ut, även multiplayer-delen, CryEngine 3 editorn och DRM-nycklar för onlineverifiering sägs nu finnas ute i etern. I en forumstråd på Facepunch.com har medlemmar publicerat skärmdumpar från den läckta versionen av spelet, samtidigt som de flesta verkar lida med Crytek som just utvecklade Crysis 2 även för konsolmarknaden i hopp om att påverkas mindre av piratkopiering.

crysis22

Crytek och EA har själva gått ut med ett officiellt pressmeddelande där man vädjar till konsumenter att vänta på att den slutgiltiga versionen av spelet når butikerna:

Crytek and EA are deeply disappointed by the news. We encourage fans to support the game and the development team by waiting and purchasing the final, polished game on March 22. Crysis 2 is still in development and promises to be the ultimate action blockbuster as the series’ signature Nanosuit lets you be the weapon as you defend NYC from an alien invasion. Piracy continues to damage the PC packaged goods market and the PC development community.

Det är inte första gången liknande läckor sker och bland annat minns kanske vissa hur källkoden till Half Life 2 och en tidigt demo av Doom 3 hittade ut på torrentsajter långt innan lanseringsdagen. Tyvärr kan detta ge spelutvecklare och distributörer mer vatten på sin kvarn om kraftigare och mer påträngande säkerhetssystem, eller helt enkelt att man flyr från PC-marknaden helt och hållet.

crysis23

Källa: Facepunch.com

Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
hymer
hymer
13 Årtal sedan

Crytech har dock sagt att dom aldrig kommer överge pc.

http://www.mycrysis.com/forums/viewtopic.php?f=21&t=7409

SuperNova
SuperNova
13 Årtal sedan

Visst det är jättetråkigt och synd om dem _MEN_ det har ju läck från de egna leden. Man kanske ska städa upp i sin organisation innan man börjar klaga på PC-plattformen. Det är ju denna typ av läckor som skadar mest när spelen/filmerna hittar ut innan lansering.

Missförstå mig inte, företagen förlorar pengar på detta och de ska självklart ha betalt för sitt jobb. Tycker samtliga företag klagar väldigt mycket på utomstående orsaker när de som skadar mest finns inom organisationen.

Kaleid
13 Årtal sedan

Denna PR är värt oerhört mycket pengar.

Kogster
Kogster
13 Årtal sedan

1: Om spelet är bra kommer de sälja mer på det här sättet (statiskt bevisat ett antal gånger)
2: Det går att piratkopiera till alla plattformar!
3: bara jag som kommer ihåg när alla ”chippade” sina XBOX?

this
this
13 Årtal sedan

Mycket tråkigt, det skulle vara trist om de skulle lämna PC plattformen helt. Grafikkortstillverkarna lever ju lite på PC spelen och man skulle verkligen inte vilja att den marknaden blir lidande då den är en av de mest intressanta enligt mig. Den marknaden med mest action.

Poontus
Poontus
13 Årtal sedan

man får väl se denna lite som en ”Demo” man testar den och tycker man om den så kommer man ju villa ha den riktiga fullständiga buggfria versionen.

timmay
timmay
13 Årtal sedan

Det är alltid synd med läckor, speciellt så nära på release. Men jag kan faktiskt säga att jag testat spelet på xboxen, men även PCn (kunde inte låta bli). Efter att ha testat så är det ett givet köp, kommer bli riktigt bra detta, multiplayern, av vad som kunde köras på xboxet blandar det bästa från CoD 4, med det bästa från Halo serien och lite nya tweaks. Årets uppstickare på MP-delen helt klart!