Medan årets deltagare i SMPC2010 sliter för fullt med att nå nya topplaceringar har några av våra deltagare i GPU Classic skapat sig sin egen minitävling i forumet. Målet är högsta möjliga GPU-överklockning eller ett så kallat ”suicide shot” då grafikkorten ofta ligger på eller över gränsen för vad de klarar innan de kastar in handduken.

Hittills har man fått in ett par bidrag i denna högst inofficiella tävling och resultaten är minst sagt imponerande. I täten har vi Oscar” CrOOs” Cruuse som pressat sitt stackars GeForce 8400 GS från 450 MHz GPU till 1 367 MHz, en procentuell ökning på 204% vilket måste vara någon form av rekord även om det är svårt att hitta referenser att jämföra med.

gpuz.croos

Hur grafikkorten överlever tortyren återstår att se, men lite tidsfördriv mellan SM-överklockningarna ser vi alltid som positivt.

Läs mer om GPU Classic Suicide shot i forumet.

Det har även dykt upp lite andra trevliga SM-relaterade trådar i forumet där vi bland annat sett några av de testsystem som används i tävlingen posera framför kameran. Däribland Terho ”Finnen” Mukkas ledarsystem som kan skådas här nedan.

Se fler bilder på SM-system i forumet.

För dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett flertal artiklar om överklockning och SMPC2010.

gigabyte.logga
2
2
futuremark-logga 2
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments