Small preview image


Vi kommer att hålla full koll på årets mästerskap dagligen de närmaste veckorna och ta tempen på både tävlingen och deltagarna i sig. Senast vi rapporterade från SM hade de två första resultaten dykt upp och nu är det dags för ytterligare tre tävlande att ge sig in i striden. De tre nya resultat vi ser har alla publicerats i vår nya kategori Classic vilket är ett trevligt kvitto på en av årets storsatsningar. Det är inte heller vilka resultat som helst, två deltagare har redan nått en överklockning på över 100% vilket inte är fy skam så här tidigt i tävlingen och endast med vanlig luftkylning som är begränsningen i Classic.



Bäst har än så länge Ronnie ”EfterlysT_” Pettersson presterat med en överklockning på 116 procent. Processorn som skruvats upp i frekvenserna är en Intel Pentium E2140 processor med dubbla kärnor. Från en originalklockfrekvens på 1,6GHz har Ronnie pressat processorn till över 3,45GHz och Pentium E2140 är nog en CPU-modell vi kommer att få se mer av i årets SM.



Det fallar sig faktiskt så väl att även tvåan i Classic, Fredrik Parai ”Twelve” Högfors, också använder sig av Intels Pentium E2140 CPU. Denna gång pressad till knappt 3,2GHz för en överklockning på exakt 100%.


Christoffer ”kacktjarn” Strandberg följer upp med en överklockning på 79% med en Core 2 Duo E6300 CPU som tryckts upp i 3,33GHz från sin orginalklockfrekvens på 1,86GHz.


Redan nu börjar Classic-kategorin bli ett riktigt getingbo och detta är med största sannolikhet bara början. Vi gratulerar de tre senaste deltagarna till varsin tub Arctic Cooling MX-3 kylpasta och hoppas få se ytterligare resultat de närmaste dagarna. Det finns priser till ett värde av över 215 000 kronor att kämpa om så det finns ingen tid att förlora!


:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!
:: Kommentera i forumet

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments