Årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning har fått en flygande start. Redan under de första timmarna publicerades resultat från flera deltagare och anmälningarna till tävlingen fortsätter att strömma in. Bland de fyra resultaten vi sett i Procentuell Överklockning hittar vi till och med ett världsrekord, vilket onekligen bådar gott.

De första 30 publicerade resultaten i SMPC2010 kammar hem varsin produktnyckel till 3Dmark 11 och redan har fyra av dessa gått åt när överklockarna Efterlys_T, Mean Machine, Hybris och Arkus publicerat sina första resultat i tävlingen.

Christoffer ”Arkus” Strandberg har tagit sin Intel Core i5 750 CPU och pressat den till fina 3,35 GHz med vanlig luftkylning. En gedigen ökning från de 2,67 GHz som är processorns standardfrekvens och som troligtvis har mer att ge med rätt kylning.

Michael ”Hybris/Michael” Linnér har lyckats lägga vantarna på en klassisk Intel Celeron 430 CPU vars 1,8 GHz klockfrekvens pressats upp till hela 3,53 GHz. Även detta med vanlig luftkylning, även om våra uppgifter om dubbla 46 dBA fläktar kanske inte används i de flesta standardmaskiner.

Jonas ”Mean Machine” Klar är inte bara regerande mästare i Procentuell Överklockning, han har redan publicerat ett mycket fint resultat i årets tävling. En något otippad Intel Core 2 Duo 6300 CPU har skrämts upp till 4,48 GHz från sin standardfrekvens på 1,86 GHz. En mycket imponerande överklockning av denna CPU som ger en procentuell ökning på 140,6%.

Ronnie ”Efterlys_T” Pettersson har dock öppnat ännu starkare och har fått tag på vad verkar vara ett riktigt guldkorn till CPU. En Intel Celeron 420 processor har fått smaka på lite exotisk kylning och med hjälp av en kraftfull kompressorlösning pressats från 1,6 GHz upp till 3,94 GHz. En överklockning som ger en procentuell ökning på 146,1% och faktiskt är den högsta klockfrekvensen som någonsin uppnåtts med denna CPU.

SMPC2010 har fått en riktig smakstart och vi hoppas nu få se än fler deltagare ge sig in i striden där vi även väntar på de första resultaten i årets nya kategori GPU Classic. Fåglar har viskat i vårt öra att vissa deltagare försöker mörka sina komponentval, men kom ihåg att det är fullt godkänt att byta komponenter under tävlingensgång så länge det finns godkänd verifiering. Samtidigt som det fortfarande ligger 26 stycken 3DMark 11 licenser i potten samt två häftiga spurtpriser som delas ut den 10 januari 2011.

Vi önskar alla deltagare lycka till och för dem som är mer intresserade av årets mästerskap finns här nedan ett par länkar som kan hjälpa till på traven.

gigabyte.logga
2
2
 2  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid