Under nio år arrangerade NordicHardware de Svenska mästerskapen i datoröverklockning och 2015 återkommer SMPC – denna gången i datormoddning. Tillsammans med välprofilerade chassimoddaren Justin ”MetallicAcid” Ohlsen och datorföreningen Swerigs öppnas snart Sveriges första dedikerade communitysajt för moddare.

SMPC är för garvade medlemmar på NordicHardware ett välbekant koncept där vi under nio års tid korade Sveriges bästa datoröverklockare med olika tävlingsgrenar där både högklassiga datorkomponenter och litervis av flytande kväve var nyckelkomponenter.

Se även: SMPC2010 – SM i datorprestanda och överklockning

När SMPC återuppstår är det i en ny tidsera och en ny generation av datorentusiaster som står i fokus. Med datorkomponenter som ofta med små medel når prestandanivåer som räcker till merparten av dagens datorentusiaster har fokus flyttats från prestanda till estik. Svenska moddare har likt svenska överklockare gjort sig till välkända profiler i både tävlingar och på events världen över.

Communitysajt av och för moddare

För att ge svenska moddare den nationella uppmärksamhet och det igenkännande de verkligen förtjänar valde NordicHardware att tidigare i år starta en storsatsning på moddningscommunityn. Satsningen mynnar ut i det Svenska mästerskapet i datormoddning samt en helt ny färsk och communityanpassad sajt – av och för moddare.

JustinBakom rodret på satsningen hittar vi bland annat Justin ”MetallicAcid” Ohlsen som med några av världens mest stilrena projekt gjort sig ett namn på den internationella moddningsscenen och delar vår vision på ett större fokus mot moddare i Sverige.

– Som de flesta som känner mig redan vet är min största passion datormoddning, så för mig känns det bara naturligt att vilja ge tillbaka till communityn som har hjälpt och inspirerat mig i det jag gör idag. Jag blev kontaktad av Anton [Chefredaktör på NordicHardware] om att hjälpa skapa och forma SMPC, något jag gör med ära. Min förhoppning är att inspirera datoranvändare där ute att ta en extra titt på sin egen dator och verkligen vilja göra den till sin egen ”personal computer”, säger Justin ”MetallicAcid” Ohlsen till NordicHardware.

Justin har själv deltagit och rönt stora framgångar i internationella tävlingar men väljer under SMPC2015 att ta plats på andra sidan och blir en av de enhälliga domare som i slutet av December kommer att kora Sveriges bästa datormoddare. En vinnare som enligt Justin kommer att bli en värdig representant för Sverige även internationellt.

– Svensk moddning har vuxit kraftigt bara de senaste tre åren, med många fantastiska moddare och ännu vackrare modifierade datorer som visats upp på den internationella scenen. Svenska moddare har också fått rykte om sig för att skapa några av de mest eleganta och stilrena designerna. Samtidigt är vi en förhållandevis liten nation och jag vill se den svenska moddningscommunityn växa ytterligare till en internationell stormakt inom moddning, med hjälp av er den svenska modding communityn! Jag har stora förhoppningar på SMPC som sajt och 2015 års Svenska mästerskap i moddning blir ett gyllense läge att att visa världen hur bra den svenska PC moddningscommunityn verkligen är!, utvecklar Justin.

Vinn en resa till Taiwan – Prisbord på över 80 000 kronor

Svenska mästerskapet i moddning – SMPC 2015 – kommer att arrangeras på SMPC.se och redan idag har sajten smygit ut med information och regler om det stundande mästerskapet. Själva tävlingen startar officiellt i mitten av november när communitysajten SMPC.se öppnar sina dörrar för besökare och deltagare. Prisbordet som omfattar bland annat en resa till Taipei i Taiwan har ett värde på över 80 000 kronor och kommer att avslöjas i sin helhet de närmaste veckorna.Intel750SSD

För dem som redan idag registrerar sig på sajten finns det inte bara möjlighet att följa eller delta i mästerskapet, man står även på första parkett när det vankas nya artiklar och har chansen att vinna en av marknadens snabbaste SSD-enheter – Intel 750 800GB med ett värde på över 8 000 kronor.

Registrera dig på SMPC.se för chansen att vinna Intels rykande vassa SSD och för att få mer information om Svenska mästerskapen i moddning.

Information och partners

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid