Ett nystartat företag från Ohio, USA, presenterar ett skal till Iphone 6 som sägs förlänga telefonens batteritid med 30 procent. Skalet sägs fånga onödiga radiovågor från telefonen för att ladda dess inbyggda batteri. Företaget ska satsa på gräsrotsfinansiering för att få ut sin produkt på marknaden men det finns vissa som är skeptiska till tekniken.

År 2009 bekräftade Nokia att man utvecklat en ny teknik som var tänkt att samla energi från radiovågor och ladda mobiltelefoners batterier. Tekniken blev aldrig verklighet men nu ser det äntligen ut som om ett annat företag närmar sig en praktisk lösning på problemet. Ett forskningslaboratorium på Ohio State University har hittat ett sätt att samla energi från överblivna radiovågor för att ladda en smartphones batteri. Tekniken sägs ge telefoner upp till 30 procent längre batteritid genom att skicka energin från onödiga radiovågor tillbaka till batteriet. Tekniken har licensierats av det nystartade företaget Nikola Labs och byggts in i ett relativt tunt skal för Iphone 6. Skalet gör visserligen telefonen betydligt tjockare än den egentligen är men är också tunnare än de flesta externa batterier för telefonen.

Kickstarter nästa månad

Nikola Labs har inte berättat exakt hur sin teknik fungerar men lovar att berätta mer om den inom kort. Företaget har bland annat planer på att lansera sin produkt genom en Kickstarter-kampanj som drar igång nästa månad. Även om företaget lovar att berätta mer om tekniken i framtiden återstår det nu att se hur bra den verkligen fungerar. Det finns exempelvis frågor om hur tekniken påverkar telefonens täckning eller presterar på andra sätt än batteritid. Vi får hoppas på att dessa frågor bemöts vid starten av Kickstarter-kampanj.

Källa: Phonearena, MIT Technology Review

Läs även

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Suspekt produkt, minst sagt. Wifisändare arbetar med mycket låg uteffekt till att börja med, sedan har vi inversa kvadratlagen som spelar in dessutom. Tvivlar att en sådan här produkt kan komma i närheten av 30% längre batteritid såvida man inte lägger telefonen direkt på accesspunkten… 😛