LG B låter kanske inte så lockande för oss i Sverige i alla fall. Men kodnamnet på en av det koreanska företagets nya Android-lurar ser ut att dölja något riktigt intressant. Efter lanseringen av den kraftfulla Optimus 2X har nu LG lagt sitt fokus på telefonens skärm som ska vara mer än dubbelt så ljusstark som många konkurrenters lösningar.

LG ska enligt ryktena använda sig av en 4-tums IPS LCD-panel som ska erbjuda en ljusstyrka på hela 700 nits, vilket kan jämföras med de 300 nits som Samsung kan pressa ur sina AMOLED-skärmar, eller de 500 nits som Apples Retina skärm mäktar med.

Av de bilder och specifikationer som dykt upp för LG B och dess skärm ser även strömförbrukningen ut att vara väldigt låg, inte minst intressant är att skärmen specificeras till 0 watt vid svart skärm, något som idagsläget inte är möjligt med vanlig LCD-teknik. Om detta är ett faktafel eller en ny bakbelysningsteknik återstår att se. Tråkigt nog finns det inga uppgifter om skärmens upplösning, men av den bild som syns längre ner i artikeln ser det ut att vara samma WVGA-upplösning (800×480 pixlar) som används på de flesta Android-telefoner idag. 

lg-b-specs

Ännu mer positiva nyheter är att LG:s nya Android-smartphone ser ut att bli en riktigt smidig sak med en profil som mäter sig med iPhone 4 och kanske till och med är någon millimeter tunnare. Oavsett hur det hela faller ut verkar LG bli en tillverkare vi verkligen kommer att hålla ögonen på under nästa år då man minst sagt avslutar smartphone året med mersmak.

lgb

lgb2
iPhone 4 vs. LG B vs. Samsung Galaxy S

Källa: Phandroid

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments