Den nya generationen av Samsungs smarta armbandsur kommer i två versioner, Galaxy Gear 2 och Galaxy Gear 2 Neo. Elektroniken är bortflyttad från det nu utbytbara armbandet och likt den mer slimmade Gear 2 Fit så ligger mycket fokus på träning.

Galaxy Gear som släpptes i samband med IFA-mässan i höstas fick en del klagomål som Samsung nu har siktat på att rätta till med den nya generationen. På den förra generationen fanns det både kamera och mikrofon i armbandet, som därmed inte gick att byta ut, vilket inte längre är fallet. Alla Galaxy Gear-modeller kommer nu ha utbytbara band för olika situationer och smaker.

Numera finns även en hemknapp på klockans framsida för att enkelt komma tillbaka till huvudmenyn. Och där den tidigare modellen endast fungerade tillsammans med Galaxy Note 3 så ska de nya Gear-klockorna fungera med en rad olika Samsung-telefoner, dock fortfarande inte med andra tillverkares Android-modeller. En anledning till det är att klockorna numera inte kör en egen instans av Android, utan istället det Samsung-utvecklade operativsystemet Tizen.

En konsekvens av användandet av Tizen är att energieffektiviteten är betydligt högre än Android, och trots klockans mindre batteri än första generationen så ska klockan klara av uppåt 3 dagar under aktivt användande och uppåt 6 dagar under sparsamt användande.

De två modellerna, Gear 2 och Gear 2 Neo, skiljer sig huvudsakligen genom att den ordinarie modellen har en inbyggd kamera och därmed även en lite högre prislapp. Både modellerna har dock en inbyggd IR-sändare för att exempelvis styra en TV direkt från handleden, och båda har en pulsmätare för att användas effektivt under träningspass.

Prislappen är fortfarande oklar, utöver att Neo-modellen förväntas bli 20 – 25 procent billigare i och med att den saknar kamera.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid