Small preview image

Sharp har tagit fram en LCD-monitor med minst sagt imponerande specifikationer som man visat upp på Ceatec mässan. Monitorn har en storlek på 64″ vilket är ganska imponerande men vad som är ännu mer iögonfallande är dess upplösning. Sharp har nämligen tagit fram en så pass stor panel med nästan 9 Megapixels upplösning, man har en arbetsyta på 4096 gånger 2160 bildpunkter. Vilket kan jämföras med vanlig HD-upplösning på 1920 gånger 1080 bildpunkter. Nu har förmodligen de flesta insett att detta inte är någon konsumentmodell som vi kommer få se på butikshyllorna inom kort.



Än så länge är det bara en prototyp från Sharp men man jobbar på en färdig modell som med fördel ska kunna användas av filmutvecklare och inom medicinforskning.


”Small details, like plumes of smoke over an aerial shot of a rural village, can be picked out. The monitor can also be divided into quarters and display four high-definition videos at once.”



Bildkälla: CNET


Sharp hade andra LCD-prototyper på uppvisning under denna mässan och en av dem, kallad Mega Contrast, borde vara gudsgåva till alla som är trötta på LCD-teknikens relativt dåliga kontrast. Till skillnad mot de flesta LCD-monitorer som ligger runt 1000:1 i kontrastförhållande har Mega Contrast-modellen ett förhållande på hissnande 1 000 000:1, alltså 1 miljon till 1. Personligen hade vi gärna sett en sammanslagning av dessa två prototyper!

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments