Via sin egen frågor och svar-sida har Microsoft nu listat några av de rapporterade problemen med Xbox Series X samt Series S. Företaget lämnar även en rad tips och tricks för hur dessa kan åtgärdas eller navigeras runt.

Microsoft har precis lanserat sina två nya spelkonsoler vid namn Xbox Series S och Xbox Series X. Likt många teknikprodukter är det dock ett par barnsjukdomar konsolerna dras med. Microsoft har nu uppdaterat sin egen frågor och svar-sektion på sin hemsida i hopp om att kunna erbjuda lösningar till drabbade kunder.

Xbox Series S

Ingen smärtfri lansering

Ett av de problem som omnämns är med TV-apparater med 4K-upplösning, en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och stöd för Variable Refresh Rate (VRR). Här har det rapporterats problem med att ingen videosignal registreras eller att bilden blir korrupt när konsolen är inställd på 4K120+VRR.

Här tipsar Microsoft om att dubbelkolla att TV:n är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Skulle inte detta fungera rekommenderar tillverkaren att användare istället väljer en annan bildinställning för tillfället. Till exempel 4K-upplösning med 120 Hz uppdateringsfrekvens men med VRR inaktiverat eller 4K vid 60 Hz med VRR.

Ett annat rapporterat problem rör inspelning av spelsessioner. Här har användare rapporterat att bilden blir alldeles för mörk i vissa fall när High Dynamic Range (HDR) används. Tyvärr finns det ingen faktisk lösning eller väg runt detta problem just nu. Den som har drabbats av detta rekommenderas istället att spela in sina spelklipp utan HDR aktiverat. Microsoft hoppas kunna erbjuda en lösning med en kommande mjukvaruuppdatering.

Användare har även rapporterat problem när det kommer till att ansluta den nya handkontrollen som följer med konsolerna till en dator med Windows 10. Här kan det tydligen uppstå problem med att inga knapptryck på handkontrollerna registreras av datorn i spel.

Microsofts lösning för detta är helt enkelt att se till att Windows 10 har den senaste tillgängliga uppdateringen för operativsystemet. Alternativt kan användare behöva leta upp menyn för valfria uppdateringar till Windows 10 för att hitta den senaste uppdateringen.

Denna meny hittas genom att trycka på startknappen och sedan ”inställningar” och vidare till Windows Update. Här finns det ett alternativt kallat ”Visa valfria uppdateringar” där den nyare programvaran som kan behövas för handkontrollerna kan stå listad i form av en uppdatering till operativsystemet.

De nya spelkonsolerna kan även uppleva problem när det kommer till att spela upp DVD eller Blu-ray-skivor. Svaret på detta ska enligt Microsoft vara att starta om spelkonsolen i fråga och försöka igen. Det nämns dock inte huruvida Microsoft kan vara en permanent lösning i form av uppdaterad mjukvara eller dylikt på spåren.

Snabba på bollen med transparens

Trots att de problem som rapporterats verkar vara många och relativt allvarliga i vissa fall har Microsoft ändå vara snabba med att försöka erbjuda så mycket hjälp som möjligt. Det är inte ofta vi ser en ny generation spelkonsoler lanseras utan att den första tiden efter lansering kantats av liknande eller ännu värre problem. Trots att många av de rapporterade problemen inte har omnämnts i just denna artikel står de listade på Microsofts hemsida. Många med potentiella lösningar och förhoppningsvis ser vi listan av aktuella plågor minskas med tiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JoakimMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Då Windows har problem i vissa lägen med HDR så har det skämtas om innan att nya XboX skulle ha HDR problem. Tycker det är lite förnedrande för MS att de inte lyckas att fixa HDR fungerar ordentligt på sina produkter.

Joakim
Medlem
Joakim

Finn ett fel: Här tipsar Microsoft om att dubbelkolla att TV:n är uppdaterad med den senaste hårdvaran.