Small preview image

Nintendo har tidigare antydit att förutom deras egna spel kommer även tredjepartstillverkare ha möjlighet att släppa sina gamla spel för Nintendos kommande spelkonsol Revolution. Den första i raden att officiellt stöda den nya konsolen med sina gamla spel är nu Sega. I fredags släppte de ett pressmeddelande där de gjorde klart att av de över 1000 spelen kommer man arbeta för att göra de bästa och mest populära titlarna tillgängliga för Revolution. Vilket då förhoppningsvis innebär att titlar från serier som Sonic the hedgehog, Phantasy Star, Streets of rage, Shining Force och många fler kommer att finna sin väg in i våra hem via Nintendos så kallade virtuella konsol.



Förhoppningsvis är detta bara de första av många, eller i alla fall flera, speltillverkare som kommer släppa sina spel till den nya konsolen och även om det är många spel som vi saknar; Final Fantay, Street Fighter, Mega Man, Breath Of Fire, Contra, Gradius, Blades of Steel, etc. listan är längre än jag har plats för här tyvärr, men vi kan bara hålla tummarna att andra följer i Segas spår så småningom och om så skulle ske så kommer Nintendos konsol att kunna erbjuda i stort sett alla (!) av de bästa tv-spelen som tillverkats de första ~15 åren av industrins liv.


Playstation 2 krossade motståndet när den släpptes med i stort sett samma säljargument och då var det endast de tidigare Playstation-spelen som stöddes. Här har vi, i absolut bästa fall, hela industrins bästa spel som kommer vara tillgängliga.


Källa: Sega

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments