Sapphire HD 6970 BF3 Special Edition blott ett av många grafikkort som lanseras i höst med fokus på den uphausade actiontiteln BattleField 3. Förutom en fri kopia av spelet har Sapphire bakat in sin egen Vapor-X kylare, överklockningsbios samt stöd för 3-vägs Eyefinity med vanliga DVI-skärmar.

Sapphire har till vår glädje satsat på en helhetslösning när man nu ska ta rygg på BattleField 3. Deras HD 6970 BF3 Special Edition kort kommer som väntat med en AMD Cypress XT GPU som med 1 536 streamprocessorer och 96 texturenheter arbetar med en klockfrekvens på 880 MHz. Men förutom sin standardfrekvens har Sapphire förberett en överklockningsbios som med ett enkelt klick pressar kortets grafikkrets till 930 MHz.

Det 2GB stora GDDR5-minnet arbetar i 5 500 MHz och hela paketet kyls av Sapphires egenutvecklade Vapor-X lösning. En större aluminiumfläns som tillsammans med en förångningskammare och värmeledningsrör ska ge markant bättre och effektivare kylning än AMD:s standardlösning.

Sapphire har även integrerat sin FleX-teknik som gör det möjligt för användare att koppla in tre skärmar i en Eyefinity-konfiguration utan att behöva använda en aktiv DisplayPort-adapter. Två skärmar kopplas in med de vanliga DVI-utgångarna och den tredje med en HDMI-till-DVI adapter. Det finns även stöd för fler skärmar, men då kommer DisplayPort-utgångarna med i bilden igen.

Sapphire HD 6970 BF3 Special Edition kommer att finnas i butiker inom kort, men med vilken prislapp är ännu oklart.

SAPPHIRE-HD-6970-BF3-Special-Edition

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid