Facebook har bytt namn och således även Oculus. På tal om VR har företaget tidigare känt som Facebook avslöjat att en VR-version av klassikern GTA San Andreas är på väg.

Denna vecka har vi fått en del VR-nyheter. Dessa i form av världens populäraste VR-headset som nu bytt namn och en speltitel som förmodligen förvånade många när dess VR-version bekräftades. Fortfarande spelrelaterat hittar vi Xbox som drömmas sig in i framtiden och hur 2042 års Xbox-konsol kommer att prestera.

 

Xbox 2042

Inte helt förvånansvärt är Xbox 2042 ett PR-stunt från Xbox tillsammans med EA och Dice inför Battlefield 2042. Vad som däremot är intressant är vad man förväntar sig att denna framtida konsol kan prestera. Här nämns 32K-upplösning med 240 FPS, en processorkrets med en exaFLOP av beräkningskraft och mer.

Läs mer hos Hexus.

 

Oculus Quest 2 Oculus VR

Meta Quest 2

I och med att företaget Facebook ändrade sitt namn till Meta har detta även påverkat deras underföretag. Bland dessa finns Oculus som nu bekräftat att man under 2022 kommer påbörja flytten över till moderbolagets namn. Med detta kommer således Oculus Quest 2 snart få sitt nya namn som blir Meta Quest 2.

Läs mer hos Kitguru.

 

GTA San Andreas VR bekräftat

Fortsätter vi på VR-spåret hittar vi en klassisk speltitel som av någon anledning kommer att få en VR-version. Bland sina nyheter har Oculus bekräftat att en version av Grand Theft Auto: San Andreas för virtuell verklighet är på väg. Denna ska tydligen ha varit under utveckling i många år. När mödan väl resulterar i en produkt vi kan få våra virtuella vantar på är dock oklart.

Läs mer hos Oculus.

 

Wi-Fi 6E till Sverige 15 november – 90 procent mer Wi-Fi

Nu är det dags att lösa problem med bandbredd och kapacitet för Wi-Fi! I somras beslutade EU-kommissionen att 6 GHz-bandet ska öppnas upp för tekniker såsom Wi-Fi. Nu har det beslutats även för Sverige! Den 15 november öppnas 480 MHz upp för tekniker såsom Wi-Fi 6E. Det ger nästan 90 procent större utrymme för Wi-Fi-nätverk. Förhoppningen är nu att vi får mer pålitliga och snabbare nätverk.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid