Samsung SDI visar nu upp vad som kan komma att bli framtidens batteriteknik som inte bara går att böja och forma efter behag utan är smidigt nog att implementera i armband, halsband eller t-shirts. Företagets nya Stripe och Band batterier  kan bli en revolution för marknaden av wearables med en profil på blott 0,3 millimeter och hög batteridensitet.

Det är under eventet InterBattery 2015 i Seoul som Samsung SDI visar upp nästa generations batteriteknik för kroppsburen teknik som smarta klockor, teknikutrustade klädesplagg eller smycken. Stripe och Band batterierna är utvecklade med flera tekniska lösningar framtagna av Samsung SDI själva för att skapa en batteriprodukt som går att använda primärt i wearables där storlek och formbarhet är kritiska element.

Läs även: Vi klämmer på Samsungs första runda smartklocka – Gear S2

Samsung SDI:s Stripe-batteri mäter endast 0,3 millimeter i profil och ska enligt företaget erbjuda högre energidensitet än andra motsvarande batterier på marknaden, fördelarna med Stripe-batteriet är just att det ska erbjuda god kapacitet och samtidigt vara mycket flexibelt.

Samsung SDI unveiled Stripe and Band batteries at InterBattery 2015

Band-batteriet är Samsung SDI:s andra lösning som är tänkt specifikt för smarta klockor. Den tunna och böjbara designen gör att batteriet går att baka in i själva armbandet på klockan och ska enligt uppgifter öka batterikapaciteten på smarta klockor med hela 50 procent.

Läs även: Svenska Wearables-guiden – Stort test av smarta klockor och armband

I egna tester har Samsung SDI noterat att Band-batteriet ska gå att böja över en användares handled över 50 000 gånger utan att skadas eller förlora kapacitet.

Det är ännu oklart när Samsung SDI:s nya batteritekniker kan komma att dyka upp i produkter på konsumentmarknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid