Samsung Galaxy Tab 10.1 har som tidigare känt haft ett säljstopp i Tyskland, då den ansågs vara för lik Apple iPad och iPad 2 någonting Samsung nu har ändrat på. Det sydkoreanska företaget släpper nu en omdesignad Galaxy Tab 10.1; Galaxy Tab 10.1N för den tyska marknaden.

Apple stämde Samsung på grund av designen som de ansåg slaviskt hade kopierat deras iPad. Rätten som ställde sig på Apples sida gjorde att Samsungs surfplatta inte fick säljas på den tyska marknaden. Samsung har bestämt sig för att sälja en surfplatta som liknar Galaxy Tab 10.1 väldigt mycket, fast man ser ändå att det inte är samma surfplatta. Galaxy Tab 10.1N är en något uppdaterad version, som de hoppas är tillräckligt annorlunda originalet för att kunna hålla den utanför rättskonflikter.

Vad man har gjort med Samsung Galaxy Tab 10.1N är att lägga till en baksida i metall, som sträcker sig ut mot sidorna av skärmen – istället för att minimera baksidans intryck på framsidan. Högtalarna har också fått byta plats, och är nu tydligt synliga på framsidan av Galaxy Tab 10.1N. Förutom dessa kosmetiska förändringar så ska det vara i princip exakt samma surfplatta som Galaxy Tab 10.1.

Galaxy_Tab_10.1N

Modellen är som sagt endast ämnad för den tyska marknaden, och kommer inte att säljas någon annanstans. Om det räcker med de ändringar man har gjort på en annars stilren design återstår att se, men det är inte bara Galaxy Tab 10.1 Apple är ute efter. De har i många uttalanden pratat om att hela Samsung Galaxy-serien ”slaviskt kopierar” deras produkt.

Källa: GSMArena

Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
mcnaldothis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Lär väl bli bättre ljud med högtalarna på framsidan, men den blev tyvärr inte lika stilren med den ändrade designen.

Mikael
Medlem
Mikael

Har de verkligen ändrat plats på högtalarna? Är det inte bara att det är kanaler i det nya metallskalet som riktar ljudet framåt?

Känns som att det vore den enklaste lösningen – att de alltså bara satt på ett extraskal på befintliga plattor. Det vore också intressant att se hur pass enkelt det är att ta bort skalet om de valt den lösningen (och därmed förvandla 10.1N versionen till 10.1).