Small preview image

Blu-ray tekniken spås få sitt stora genombrott under detta året och som ersättare till det populära DVD-formatet har Blu-ray, med god hjälp av det ökade antalet HD-upplösta TV-apparater, börjat få fotfäste även på den svenska marknaden. Även om DVD-formatet fortfarande är betydligt större och kommer vara så även inom den närmsta framtiden tror Samsung inte att Blu-ray kommer att hålla allt för länge. Andy Griffiths, huvudansvarig för konsumentelektronikavdelningen på Samsung UK, tippar på att Blu-ray har ungefär 5 år kvar innan den ersätts med nyare format och effektivare teknik.



Samtidigt uppskattar man att det kommer dröja tills 2012 innan de högupplösta videoformaten helt tagit över på marknaden, vilket alltså kan bli i slutet av Blu-ray formatets livslängd.


Även om Samsung kommer att täcka Blu-ray-marknaden har man lagt fokus på en annan hemelektronikteknologi, OLED. Den omtalade displaytekniken är redan i dagsläget redo att användas i TV-apparater som går att göra extremt tunna och färgrika med denna teknologi. Problemet är fortfarande priserna som helt enkelt är för höga för att OLED-TV apparater ska berättigas på marknaden. Samsung tror att 2010 kan bli året för OLED och man hävdar även att tekniken kommer att ersätta LCD-tekniken när den väl blir allmänt accepterad.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments