Samsung har nu lanserat två nya LCD-monitorserier på marknaden i form av sina 50 och 30 serier. Samsung 50 och 30 serierna ingår i tillverkarens Touch of Color familj och använder sig alla av LED-bakbelysning som ger låg strömförbrukning och tunn profil.

Samsung stoltserar med att de nya BX2350 samt BX2335 bildskärmarna certifierats med Energy Star 5.0 och därmed räknas som miljövänliga produkter. Även om man inte ger några konkreta mått säger man i sitt pressmeddelande att de nya monitorerna fått en extra tunn design tack vare deras Touch of Color koncept som krönts med en kromad monitorfot på 50-serien.

20100705_3m02

Samsung’s Magic Eco feature allows users to adjust a monitor’s brightness based on different energy consumption levels with four preset energy-saving options to choose from: 100 percent, 75 percent, 50 percent, and Power-Saving Off.

Specifikationerna talar om ett 16:9 bildförhållande och Full HD upplösning med en responstid på 2 millisekunder. Med LED-tekniken ska skärmarna ge vad Samsung kallar Mega Dynamic Contrast Ratio, något vi tyder som att bildskärmarna har väldigt hög specificerad kontrast.

20100705_3m0120100705_3m04

 

BX2350
Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Wingman
Wingman
13 Årtal sedan

Hoppas på 27″ då! 😀

hirsch
hirsch
13 Årtal sedan

re:
[quote name=”Wingman”]Hoppas på 27" då! :D[/quote]

Fast då känns 1920×1080 (Full HD) som en tråkigt, låg, upplösning.

Blackadder
Blackadder
13 Årtal sedan

Blir galen på att de aldrig har höj o sänkbar fot.
Rätt snygga, fast foten var ju sådär.

hirsch
hirsch
13 Årtal sedan

Jag tror förövrigt att jag sitter med föregångaren, XL2370, exakt samma specifikation (än så länge) och utseende, det ända som verkar skilja är foten. Kan även tipsa om denna skärm hos inet, någon form av utförsäljningen (2400kr), så jag har passat på att beställa två till för eyefinity setup!

Andreas G
13 Årtal sedan

Tillverkaren borde börja ange vilken typ av LED-bakbelysning det är fråga om, vit eller RGB. Det är ganska stor skillnad för en kräsen person.

Vi behöver också få till en standard för vad som är OK för så kallad ”clouding”. Samsungs LED-TVs har ju feta problem med att få till en jämn bakbelysning, men de byter inte ut en TV som lider av det. Det är ju ett område där LED är klart sämre än CCFL, men det nämns aldrig i stort sett.

Det behöver verkligen tas upp och diskuteras närmare.

Tempel
Tempel
13 Årtal sedan

Inte bara vit eller RBG, om det är edge-lit eller full array som det är frågan om.

Samsung ser ju bara till tjockleken och kör med edge-lit och det är klart sämre.

Andreas G
13 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Inte bara vit eller RBG, om det är edge-lit eller full array som det är frågan om.

Samsung ser ju bara till tjockleken och kör med edge-lit och det är klart sämre.[/quote]

Ohja, just nu är det väl dock bara Sharp som kör det eftersom det blir dyrare.