Samsung har börjat haka på trenden med stryktåligare mobilprodukter och utökar nu sin Active-serie med en 8-tums surfplatta. Samsung Galaxy Tab Active är med sin 8-tums skärm och utbytbara batteri en flört med användare som kräver en platta med högre tålighet och flexibilitet utan att bli för klumpig.

Samsung har med Tab Active valt en mellanväg för att nå de kunder och användare som är ute efter en stryktåligare surfplatta men som inte vill lägga pengar på en klumpig och kanske funktionsfattigare modell ur det så kallade ”ruggade” segmentet. Galaxy Tab Active är ingen platta du helst tappar i betonggolvet utan extra skydd, men det råder inget tvivel om att denna vattentäta och dammtåliga surfplatta tål mer stryk än traditionella modeller i Galaxy-programmet.

Galaxy Tab Active mäter 9,7 millimeter i profil och har en vikt på 393 gram vilket i 8-tums klassen inte direkt imponerar. Men då ska det nämnas att plattan är IP67 certifierad och till det även har ett utbytbart batteri – först i konsumentklassen så vitt vi vet.

Med hjälp av det specialdesignade gummiskyddet som medföljer plattan är Tab Active även stöttålig från 1,2 meter och kommer som väntat med en aktiv digitalpenna för anteckningar och liknande. Övriga specifikationer är snarlika dem hos den mer konsumentinriktade Tab 8 med en fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 400 processor på 1,2 gigahertz, 1,5 gigabyte arbetsminne, 16 gigabyte lagringsminne samt stöd för microsd. Skärmen på 8 tum har en upplösning på 1 280 x 800 pixlar och plattan använder sig av Android 4.4 kitkat som operativsystem.

Platta med utbytbart batteri

Med sin stryktåligare design, sitt 4 450 milliamperetimmars utbytbara batteri och det medföljande stötskyddet är Galaxy Tab Active riktad främst mot företag och kunder som använder surfplattor i mer krävande miljöer. Prislappen reflekterar också detta med ett instegspris på runt 5 000 kronor för wifi-versionen och närmare 6 000 kronor för 4g-modellen.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid