Samsung Galaxy S8 i VR-test: Bästa mobila VR-upplevelsen hittills

Gear VR med sin VR-kontroller höjer ribban för mobil VR

0

Samsung Galaxy S8 får en imponerande stora och pixeltäta skärmen gör sig väl i VR-världen. Vi testar Gear VR för Galaxy S8 och imponeras av upplevelsen.

Samsung Galaxy S8 börjar att säljas i slutet av april och det nya flaggskeppet på smartphonemarknaden har många häftiga nyheter att bjuda på. Den bokstavligen största nyheten är telefonernas skärmar som omsluter större delen av telefonens yta. Skärmarnas storlek är inte det enda som är positivt, även så är deras förhållandevis höga upplösning. Medan det inte handlar om 4K-upplösning så innehåller Samsungs vackra super-amoled-skärmar fler pixlar än de flesta konkurrenter på marknaden. Totalt 1 440 pixlar på bredden och 2 960 pixlar på längden.

Detta är något som Samsung drar nytta av i sitt VR-headset Gear VR där Galaxy S8 bokstavligen spänns fast framför ögonen. På ett kort avstånd märks individuella pixlar tydligare och desto mindre de är desto bättre skärpa får vi.

När vi testar Gear VR tillsammans med Galaxy S8+ på Samsung Unpacked är det med riktigt positiva upplevelser. De demosekvenser som bestod av spel och filmer visade på bra skärpa, i HTC Vive-klass, samt riktigt bra bildfrekvens och följsamhet. Samsung Galaxy S8 har en riktigt kraftfull grafikkrets och det är något som kommer att gynna telefonens VR-förmåga.

Det finns fortfarande viss rörelseoskärpa där objekt tappar skärpa vid snabba huvudrörelser, det är dock inget vi störs märkbart av och är något som de flesta VR-lösningar kämpar med idag.

Samsung Galaxy S8 lyfts av VR-handkontroller

Gear VR Controller ingår i priset för Samsungs VR-headset och förhöjer inlevelsen

Extra roligt blir  det när vi använder oss av Samsungs rörelsekänsliga handkontroll som följer med Gear VR. Likt en miniatyr av HTC Vives trådlösa kontroller kan du sikta och skjuta med vapen i den virtuella världen. Eller för den delen interagera med objekt som att du använde dina händer. Kontrollern fungerar förvånansvärt väl med bra precision och ger en klar förbättring i VR-upplevelsen.

Medan Galaxy S8 i sin helhet inte kan mäta sig med kraften i en PC-baserad VR-lösning är de första intrycken positiva. Galaxy S8 levererar den bästa mobila VR-upplevelse vi tagit del av hittills och den nya Gear VR-kontrollern är ett välkommet tillskott i paketet. Visst skulle en telefon som Xperia XZ Premium med 4K-upplösning kunna trumfa Galaxy S8 i skärpa, men samtidigt ska det till rejäl beräkningskraft för att driva denna upplösning.

För den som lägger 8 000 kronor eller mer på sin Galaxy S8 känns Gear VR som ett intressant och ganska prisvärt tillskott för sina 1 500 kronor där även handkontrollen medföljer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments