Samsung har haft flera stora framgångar i elektronikbranschen de senaste åren. Företaget har bland annat tillverkat komponenter för Apples Iphone och har lyckats lansera sina egna smartphones som gjort dem till världens största smartphonetillverkare. Med en budget på 117 miljarder kronor vill nu Samsung bygga en ny fabrik för att stärka sin position på marknaden.

Samsung är en av elektronikbranschens största företag. Till skillnad från världens största elektronikföretag, Apple, har Samsung mycket egen tillverkning av komponenter. Den senaste tiden har företaget visat prov på goda kunskaper inom området genom att bland annat lansera världens första 14 nanometer-processor för mobila produkter tidigare i år. Nu vill företaget fortsätta satsa stort på halvledarteknik.

Dyrare än Sveriges sjukvårdsbudget

Satsningen på elektroniktillverkning som Samsung nu sparkar igång är en av företagets största satsning någonsin. Den totala summan för projektet är 15,6 miljarder Won, vilket motsvarar 117 miljarder kronor. För att sätta detta i ett svenskt perspektiv kan det påpekas att den svenska staten har en budget för landets hälsovård, sjukvård och sociala omsorg för 2015 på 61 miljarder kronor.

Fabrik på 300 hektar

Med en stor budget kommer projektet också resultera i en stor anläggning. Fabriken som är tänkt att vara färdig år 2017 sägs vara stor som 400 fotbollsplaner, vilket motsvarar cirka 300 hektar. Detta kommer att ge Samsung kraftigt ökade tillverkningsmöjligheter, eftersom den nya anläggningen är nästan lika stor som företagets två största nuvarande fabriker är tillsammans.

Med en stor ny fabrik på ingång kommer Samsung troligen kunna stärka sin position på marknaden och konkurrera hårdare med marknadens stora spelare.

Källa: The Verge

Läs mer:

Annons

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Djinn1982JackbobMorkulS0urcerr0RMrMasj Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

För att de tar över tillverkningen av AMD ? 😉

Matvrak
Gäst
Matvrak

Mer jobb åt folket!

Medlem
Arne Berg

Folk gnäller på intel, samsung är betydligt större hoppas verkligen inte att det blir uppköp av AMD (vilket troligtvis inte kommer hända. bättre med 3 jättar än 2 (hemskt med denna medeltid som tog död på jättarna (om man nu vill tro att det funnits jättar vill säga))

Palme_570
Gäst
Palme_570

[quote name=”Ase”]Folk gnäller på intel, samsung är betydligt större hoppas verkligen inte att det blir uppköp av AMD (vilket troligtvis inte kommer hända. bättre med 3 jättar än 2 (hemskt med denna medeltid som tog död på jättarna (om man nu vill tro att det funnits jättar vill säga))[/quote]

Hur tänker du nu ? Om Samsung inte tar över AMD kommer de aldrig kunna konkurrera så pass att de har bättre produkter..

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Palme_570″][quote name=”Ase”]Folk gnäller på intel, samsung är betydligt större hoppas verkligen inte att det blir uppköp av AMD (vilket troligtvis inte kommer hända. bättre med 3 jättar än 2 (hemskt med denna medeltid som tog död på jättarna (om man nu vill tro att det funnits jättar vill säga))[/quote] Hur tänker du nu ? Om Samsung inte tar över AMD kommer de aldrig kunna konkurrera så pass att de har bättre produkter..[/quote]Enkelt fixa bättre produkter, förhoppningsvis så klarar sig AMD på sin zen & kan konkurera på pc marknaden igen, samsung gör bra skärmar,tv, elkomponenter överlag så skulle vara… Läs hela »

Redhawk
Medlem
Redhawk

En notis vore att Samsung Electronics är världens största företag baserat på omsättning och Apple kommer som god tvåa.

Med den växlingskurs ni har på KRW borde jag genast gå och växla in det jag har liggandes till SEK. Det har blivit någon översättningsmiss där tror jag. Ska nog stå 15,6 biljoner won.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Ase”]Folk gnäller på intel, samsung är betydligt större hoppas verkligen inte att det blir uppköp av AMD (vilket troligtvis inte kommer hända. bättre med 3 jättar än 2 (hemskt med denna medeltid som tog död på jättarna (om man nu vill tro att det funnits jättar vill säga))[/quote] Samsung är ett av världens största företag alla kategorier och det finns inte en chans att AMD ens skulle ha råd att köpa en tiondel Samsung så risken att AMD skulle köpa upp Samsung är 0%. Risken för att Samsung skulle köpa upp AMD däremot? Tror inte den heller är speciellt… Läs hela »

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Morkul”][quote name=”Ase”]Folk gnäller på intel, samsung är betydligt större hoppas verkligen inte att det blir uppköp av AMD (vilket troligtvis inte kommer hända. bättre med 3 jättar än 2 (hemskt med denna medeltid som tog död på jättarna (om man nu vill tro att det funnits jättar vill säga))[/quote] Samsung är ett av världens största företag alla kategorier och det finns inte en chans att AMD ens skulle ha råd att köpa en tiondel Samsung så risken att AMD skulle köpa upp Samsung är 0%. Risken för att Samsung skulle köpa upp AMD däremot? Tror inte den heller är… Läs hela »

Nilskorv
Gäst
Nilskorv

Nej, 15,6 miljarder WON, vilket motsvarar 117 MILJONER kronor.
1000 WON är typ 8 spänn.

Nilskorv
Gäst
Nilskorv

IOFS står det i The Verge-artikeln ”15.6 trillion WON” vilket faktiskt är 117 miljarder kronor ^_^

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Ase”][quote name=”Morkul”][quote name=”Ase”]Folk gnäller på intel, samsung är betydligt större hoppas verkligen inte att det blir uppköp av AMD (vilket troligtvis inte kommer hända. bättre med 3 jättar än 2 (hemskt med denna medeltid som tog död på jättarna (om man nu vill tro att det funnits jättar vill säga))[/quote] Samsung är ett av världens största företag alla kategorier och det finns inte en chans att AMD ens skulle ha råd att köpa en tiondel Samsung så risken att AMD skulle köpa upp Samsung är 0%. Risken för att Samsung skulle köpa upp AMD däremot? Tror inte den heller… Läs hela »

MrMasj
Gäst
MrMasj

Samsungs ledning har dock flera gånger uttryckt intresse av att köpa AMD, det är därför det över huvud taget diskuteras, problemen lär dock ligga i om AMD får fortsätta använda x86 licensen om dom blir uppköpta det är väl det som är oklart.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jepp. Samsung levererar grandiösa nyheter inom alla sektorer på löpande band.Apple sägs vara störst, men i verkligheten så är Samsung brutalt mycket mäktigare med sitt fullständiga ekosystem under sina fötter. Man märker dessutom att allt fler ”vanliga” människor blir mer datorkunniga och tröttnar på Apples brister (tex iTunes) så Apple ligger nog egentligen ganska pyrt till. Den dagen ett sydostasiatiskt företag (eller andra länder med slavar/gratis arbetskraft) lyckas köpa sej rätten att producera x86 utan restriktioner så kommer våra västvärldsföretag inte ha så mycket som en susning att sätta emot.Våra företag kommer blåsa omkull som korthus för att vi konkurrerar… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”MrMasj”]Samsungs ledning har dock flera gånger uttryckt intresse av att köpa AMD, det är därför det över huvud taget diskuteras, problemen lär dock ligga i om AMD får fortsätta använda x86 licensen om dom blir uppköpta det är väl det som är oklart.[/quote] Måste erkänna att jag de senaste månaderna missat en del nyheter på grund av sjukhusvistelser men trots att jag jag nu efteråt googlar hittar jag ingenting om detta. Jag vet att Samsung länge har velat haft ett samarbete med AMD vad gäller grafiken men inte CPU delen. Att Samsung var ute efter ATI var ju ingen… Läs hela »

Jackbob
Gäst
Jackbob

[quote name=”Ase”]Enkelt fixa bättre produkter, förhoppningsvis så klarar sig AMD på sin zen & kan konkurera på pc marknaden igen, samsung gör bra skärmar,tv, elkomponenter överlag så skulle vara ett större bakslag för den fria markanden(fri & fri?)om alla 3 finns kvar oberoende av varandra, samsung är stort nog som det är.(p.s gillar samsungs produkter överlag förutom då plattor & mobiltelefoner vilket är helt ointressant för mig)[/quote] Haha aa för det är ju så enkelt som att ”göra bättre produkter”. Och vet inte var du får ”3 jättar” ifrån? Samsung tillverkar inte ens samma produkter som AMD, Intel, Nvidia. Samsung… Läs hela »

Djinn
Medlem
Djinn

300 hektar är inte 400 fotbollsplan. Hur har ni fått ihop det?