Tidigare har det ryktats om att Samsungs nästa smartklocka bär namnet ”Galaxy Watch” och således gör sig av med produktnamnet ”Gear”. Något som av misstag nu har bekräftats av tillverkaren.

Tidigare i år cirkulerade det rykten som hävdade att Samsung planerar att överge produktnamnet ”Gear” för sin nästa smartklocka. Istället skulle den kommande produkten få det populära namnet ”Galaxy” som tillverkaren använt för sina smartphones.

Nu har detta rykte av misstag bekräftats av Samsung själva. Tillverkaren listade Galaxy Watch på sin hemsida under en kort tid. Efter snedsteget har Samsung tagit bort produktsidan för den kommande smartklockan, men inte innan CNET lyckats ta en skärmdump på den kommande klockan.

Galaxy Watch

Samsungs amerikanska hemsida, där klockan för en kort stund var listad, visade upp en modell med en diameter på 42 millimeter (mm) i färgen ”Rose Gold”. Utöver detta bekräftades inte mycket utöver att enheten har Bluetooth-funktion och dess produkt-ID är SM-R810NZDAXAR.

Det har spekulerats kring att Galaxy Watch kommer att komma i två olika storlekar, 42 mm blir den större av de två. Båda modellerna förväntas drivas av Samsungs egna Exynos Dual 7270 processor och ha ett batteri på 470 milliampere-timmar (mAh).

Det har även ryktats att Samsung väljer att använda sig av Googles ”Wear OS” som klockornas operativsystem istället för ”Tizen OS” som tidigare använts. Huruvida detta stämmer eller ej återstår att se.

Samsung förväntas avtäcka Galaxy Watch officiellt under det event som hålls för den kommande telefonmodellen Galaxy Note 9 den 9 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Intressant. Själv är jag inte en android, men Apple behöver en konkurrent att tampas med. Glad att se Samsung visa framfötterna lite. 🙂