Världens största gräsrotsfinansierade projekt kommer kunna kombineras med en stor uppsättning tillbehör. Kringutrustningstillverkaren Saitek har i samarbete med spelutvecklarna tagit fram en uppsättning tangentbord och styrspakar som fritt kan kombineras efter tycke och smak.

För den som vill smycka ut sitt skrivbord som ett regelrätt rymdskepp lagom till lanseringen av den efterlängtade rymdsimulatorn Star Citizen har utvecklarna bakom spelet, Robert Space Industries, samarbetat med Saitek för att ta fram en avancerad uppsättning tillbehör för bättre inlevelse när du navigerar med ditt rymdskepp.

joystick

Tillbehören visades i prototypform under mässan Citizencon som gick av stapeln förra helgen, och bygger kring ett tangentbord som kan delas i två, ett handlovsstöd för en hand, en joystick och en extra styrspak för vänsterhanden. De olika delarna kan kombineras och expanderas fritt beroende på hur du vill spela – det går att spela med vänster och höger styrspak, med dubbla joysticks, med tangentbord och joystick eller med hjälp av andra kombinationer. Det separata handlovsstödet kan kopplas samman med den högra delen av tangentbordet för att bilda en ”keypad” som påminner om Logitech G13 eller Razer Orbweaver.

I både vänster och höger styrspak sitter även styrkulor som kan användas istället för mus när spelare rör sig till fots. Saitek menar att de dubbla styrkulorna ska ge tillräckligt med precision för att navigera och sikta i första person lika bra som med mus och tangentbord. Högst upp på tangentbordet sitter en kontrollenhet med en OLED-skärm som kan visa viktig information från spelet.

Nackdelen är dock att varken pris eller lanseringsdatum har offentliggjorts, men rimligtvis bör tillbehören släppas i samband med den skarpa versionen av spelet, vilket i nuläget uppges släppas någon gång under nästa år.

Källa: Polygon

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid