En tidigare okänd processorenhet som går under det mystiska namnet ”Ryzen 7 Extreme Edition” har nu hittats i Futuremarks databas för testsviten 3DMark och det ser ut att kunna vara en kommande processor för ultratunna bärbara datorer.

Twitter-användaren Tum_Apisak har letat fram en mystisk processorenhet från AMD i Futuremarks databas för testsviten 3DMark. Processorn i fråga går under namnet ”AMD Ryzen 7 Extreme Edition” i databasen och kommer utrustad med åtta kärnor och 16 trådar.

Apisak spekulerar i hur denna processor är en av AMD:s kommande produkter ur Renoir-familjen av APU-enheter. Huruvida det kan visa sig vara den Ryzen 7 4700G som nyligen testades i Ashes of the Singularity eller om det rör sig om ett syskon till denna enhet återstår dock att se.

I 3DMarks databas listas denna ”Extreme Edition”-enhet med en klockfrekvens på 1,8 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 4,3 GHz. Detta är då 100 megahertz (MHz) högre än 15 watt-enheterna Ryzen 7 4800U och Ryzen 7 4800H. Detta har i sin tur resulterat i spekulationer kring att denna mystiska processor kommer att vara en processor menad för ultratunna bärbara datorer med tanke på dess basfrekvens.

I dagsläget finns det dessvärre ingen ytterligare information om denna tidigare okända processorenhet än vad som listas i ovanstående bild. Förhoppningsvis lyfter AMD på locket inom en snart framtid och vi får mer information om denna mystiska processorenhet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid