Testresultat för AMD:s kommande Ryzen 7 5800X i testsviten för CPU-Z visar att den Zen 3-baserade processorn klår Intels flaggskepp Core i9-10900K med elva procent och sin föregångare Ryzen 7 3800X med hela 25 procent.

Den 5 november är dagen då processormodellerna ur AMD:s Ryzen 5000-serie förväntas inta sina platser på butikshyllorna. Inför detta har vi dock sett de kommande processormodellerna dyka upp i databaserna för syntetiska testsviter. Till exempel såg vi nyligen seriens enhet för mellansegmentet kallad Ryzen 5 5600X peta ner Intels flaggskepp Core i9-10900K från tronen för enkärnig prestanda i testsviten PassMark.

Nu har det blivit dags för Intels processor att maka på sig ännu en gång till förmån av en AMD-processor. Denna gång är det enheten Ryzen 7 5800X som klått Intel-processorn i enkärnig prestanda i testsviten för CPU-Z.

Inlägget i databasen som först upptäcktes av Twitter-profilen Tum Apisak visar hur AMD:s processor lägger sig omkring elva procent före Core i9-10900K när det kommer till den del av testsviten som pressar endast en processorkärna.

Visan är dock inte densamma när det kommer till den del av testsviten som pressar samtliga processorkärnor. Ryzen 7 5800X håller en ledning på 18 procent jämfört med föregångaren Ryzen 7 3800X. Däremot håller Intels processormodell en ledning på omkring tio procent jämfört med AMD:s kommande enhet.

AMD ser ut att ha gjort markanta förbättringar sett till enkärnig prestanda hos arkitekturen Zen 3. Däremot sätter Intel hårt mot hårt i flerkärnig prestanda. I alla fall i CPU-Z.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid