Microsoft kan kontra Sonys kraftfullare ”Playstation 4K”-konsol med en kraftfullare Xbox One 2017 – men redan i år kan vi få se en ny, mindre modell.

I år migrerar AMD till nya processnoder för både GPU och CPU, och mycket tyder på att den övergången även kommer återspeglas på konsolsidan. Både Xbox One och Playstation 4 använder som bekant APU-kretsar från AMD, och de senaste månaderna har det ryktats friskt om att Sony planerar en ny, kraftfullare version av sin spelkonsol.

En mindre; en kraftfullare

Allt mer tyder på att Microsoft inte heller planerar att ligga på latsidan, och enligt nya uppgifter till Kotaku kan två nya modeller av Xbox One vara på ingång. Den första av dessa kan presenteras redan på årets E3-mässa i juni, och blir i så fall en mer kompakt variant av den nuvarande konsolen. Samma källor talar även om en större lagringsenhet på 2 terabyte som standard.

Den desto större nyheten sägs dröja till nästa år, och blir i så fall ett direkt svar på Sonys beryktade Playstation 4K eller Playstation 4.5. Den nya konsolen, som sägs ha kodnamnet ”Scorpio”, blir en kraftfullare version av Xbox One, med uppdaterade CPU-kärnor och Polaris-grafik, och en beräkningskraft på upp till 6 teraflops. Om sistnämnda stämmer vore det en markant prestandaknuff jämfört med nuvarande Xbox One som specificeras till 1,32 teraflops.

Informationen uppges komma från mer än en källa, men som alltid gäller en frisk nypa salt innan vi får se antingen ett officiellt uttalande från Microsoft eller åtminstone mer konkret läckt information. E3 går dock av stapeln om ungefär två och en halv vecka, så om uppgifterna om en utannonsering på scen i Los Angeles stämmer så kommer vi inte behöva vänta länge till på mer information.

Mindre eller kraftfullare
Vad ser du helst för förändring hos en spelkonsol idag?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
StormenseMagnus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus
Stormense
Medlem
Stormense

Kanske inte vore så dumt att sälja en konsol för runt 2000-3000 kr för familjen och en runt 6000-7000 kr för unga/medelålders entusiaster som vill ha bättre grafik. Förutsatt att alla spel släpps till båda.