Idag står Microsoft för en av världens största plattformar för strömmande av TV-tjänster. Företaget har gjort många stora förändringar på sistone, och en källa rapporterar nu att Microsoft är i förhandlingar om att sälja sin IPTV-plattform till ingen mindre än telekomjätten Ericsson.

Windows och Xbox är två produkter som spontant kommer på tal när de flesta nämner namnet Microsoft. Vad som är mindre känt är att Microsoft också är marknadsledande inom IPTV med sin plattform MediaRoom. 2012 fanns plattformen installerad i 23% av alla IPTV-boxar, totalt 22 miljoner enheter, i 21 länder.

En källa meddelar dock till nyhetskällan Bloomberg att Microsoft är i förhandlingar med Ericsson om ett uppköp av plattformen. Microsoft rör sig tillsammans med större delen av branschen närmare molnbaserade tjänster. Allt mer fokus läggs på spelkonsolen Xbox 360, och dess ännu inte utannonserade uppföljare, som ett center i hemmet för strömmat material på internet. Ericsson är en av världens största aktörer inom trådlösa nätverk, och kan tänkas leverera plattformen till internetleverantörer i samband med leverans av hårdvara.

Ännu är dock ingenting bekräftat av vare sig Microsoft eller Ericsson, men om en sådan affär blir aktuell kan den komma att utannonseras inom de närmsta veckorna.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid