Intel rustar för lanseringen av processorfamiljen Rocket Lake och nu ska en stor del av processoruppsättningen ha läkt ut i form av dess Core i9 och Core i7-modeller.

Inom kort kommer vi se lanseringen av Intels processorfamilj Rocket Lake-S för stationära datorer. Redan nu har bilder på vad som ska vara specifikationerna för den kommande generationens mest högpresterande enheter ha läckt ut i förväg. Detta tillsammans med en handfull gaming-relaterade prestandasiffror Intel själva samlat ihop.

De enheter vars specifikationer läckt ut inkluderar både upplåsta K-processorer med integrerade grafikkretsar och KF-processorer utan integrerade grafikkretsar. Även F-enheter utan varken överklockningsstöd eller integrerad grafik.

Intels Core i9-11900-enheter kommer som tidigare känt utrustad med åtta kärnor och 16 trådar. Denna kärnuppsättning gäller även de 11700-processorer som är på väg. Familjens Core i5-processorer som inte syns på ovanstående bild förväntas erbjuda sex kärnor och tolv trådar.

Vad som sägs vara ett par av Intels egna prestandasiffror för den kommande Core i9-11900K har även börjat cirkulera på internet. Här kan vi se att Intel hävdar ett prestandaövertag på mellan två och åtta procent jämfört med AMD:s Ryzen 9 5900X i en rad olika speltitlar. Dessa inkluderar bland annat Assassin’s Creed: Valhalla, Cyberpunk 2077 och Total War: Three Kingdoms.

En annan påstådd presentationsbild från Intel hävdar att det kommande flaggskeppet kommer att erbjuda upp till 14 procent högre prestanda i 1080p-gaming än föregångaren Core i9-10900K.

Värt att ha i åtanke är att vi inte riktigt vet exakt vad det är för prestanda som jämförs här. Det kan mycket väl vara antalet bildrutor per sekund men hemsidan Videocardz påpekar att det även kan handla om till exempel laddningstider eller andra variabler Intel valt att mäta.

Den bild som listar de kommande processorernas specifikationer saknar dessvärre några uppgifter om enheternas riktpriser. Dock förväntas Intel lansera Rocket Lake under det första kvartalet i år. Således bör vi inte behöva vänta mycket längre till dess att processorgenerationens alla möjligheter har röjts.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments