Ouya lyckades aldrig göra något större intryck på marknaden med sin Android-baserade spelkonsol, till slut köptes företaget upp av Razer för några år sedan och nu har företaget bekräftat att det lilla som finns kvar av Ouya nu kommer att försvinna.

Ouya försökte under år 2013 slå sig in på marknaden med sin spelkonsol med samma namn. Spelkonsolen som skulle ta Android-gaming till vardagsrummet och även erbjuda en helt egen onlinebutik lyckades aldrig få något större fotfäste. Trots att konsolens gräsrotsfinansiering bistod med totalt 25 miljoner dollar under de två år konsolen var i produktion.

Låga försäljningssiffror bortsett från de som fick sina spelkonsoler genom gräsrotsfinansieringen resulterade i avslutad hårdvaruproduktion när Razer köpte upp Ouya under 2015. Spelkonsolen ansågs inte vara lönsam att tillverka och sälja.

Nu har det även bekräftats av Razer att resterande Ouya-tjänster kommer att stängas ned. Detta inkluderar onlinebutiken som kommer att bli ett minne blott den 25 juni. Fram till dess kan ägare av spelkonsolen eller Razer Forge TV ladda ned sina Ouya-spel. Däremot är det inte garanterat att spelen kommer att kunna spelas efter den 25 juni då vissa spel kräver en konstant internetuppkoppling.

Det är inte bara Ouya som kommer att försvinna. Även Razer Forge TV kommer att slutas säljas. Däremot kommer användare av Forge TV eller Android-konsolen MadCatz Mojo som även den använde Ouyas onlinebutik att kunna använda sina konsoler som vanligt. Dessa kommer att kunna ladda ned spel och appar från Googles Play Store istället för den onlinebutik som nu kommer att stängas ned inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Robert Ericson

Var kan man köpa?