En bild som listar vad som sägs vara specifikationer för AMD:s kommande Navi-baserade grafikkort Radeon RX 5700 XT har nu hittat sin väg ut på internet.

Innan AMD:s presentation under E3 2019 som går av stapeln senare idag har vad som sägs vara en bild som detaljerar specifikationerna för kommande grafikkortsmodellen Radeon RX 5700 XT hittat sin väg ut på internet.

Den bild som nu har läckt ut visar specifikationer för Radeon RX 5700 XT som utifrån tidigare produktnamn AMD använt för sina modeller är den fullskaliga versionen av denna grafikprocessor. Tidigare har en representant för AMD:s partnertillverkare Sapphire talat om denna grafikkortsmodell och hur den kommer att ha en något avskalad Pro-modell i släptåg.

Visar sig ovanstående bild vara äkta har vi 40 beräkningsenheter, åtta gigabyte (GB) GDDR6-minne och klockfrekvenser på upp till 1 905 megahertz (MHz) att se fram mot. Sett till den beräkningskraft på 9,75 TFLOPs som bilden listar ser Radeon RX 5700 XT ut att lägga sig mellan de existerande grafikkortsmodellerna RX 590 och RX Vega 56 i ren beräkningskraft.

Radeon RX 590 kommer med en beräkningskraft i FP32 på upp till 7,12 TFLOPs och RX Vega 56 ligger på omkring 12,58 TFLOPs. Detta skulle innebära att de tidigare ryktena som hävdat att Navi kommer att vara en ersättare till den existerande arkitekturen Polaris kan visa sig stämma. Åtminstone för de första Navi-baserade grafikkortsmodellerna som kommer att lanseras. Huruvida AMD planerar att lansera Navi-baserade grafikkortsmodeller som kan ersätta dagens Vega-arkitektur återstår att se.

Fem möjliga Navi-varianter hittade

Trots att det endast är Radeon RX 5700 XT och Pro som hittills har mer eller mindre bekräftats av AMD har fem olika Navi-baserade grafikkortsmodeller hittats. Detta tack vare ett inlägg hos sydkoreanska granskningsorganet National Radio Research Agency som delats av hårdvaruentusiasten Komachi via Twitter.

Ovanstående bild listar fem grafikkortsmodeller som under förra veckan certifierades av organisationen. Basmodellen D18206 listas tillsammans med fyra andra modeller. Detta betyder dock inte nödvändigtvis att det blir fem olika Navi-baserade grafikkortsmodeller som dyker upp vid lanseringen i juli månad. Däremot är det troligt att Navi kan komma att dyka upp i fler grafikkortsmodeller än Radeon RX 5700 XT och RX 5700 Pro. Detta är dock något som i skrivande stund inte är helt bekräftat. Förhoppningsvis får vi en redig portion Navi-information under kvällens AMD-event under E3 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid