Small preview image

Qualcomm har onekligen vind i seglen för tillfället. Deras ARM-baserade Snapdragon processor har anammats av inte bara smartphonetillverkare som HTC och Acer utan även bland datortillverkare är de nya strömeffektiva processorerna populära. Idag arbetar toppmodellen i 1GHz och finns att hitta i både smartphones och smartbooks. Men Qualcomm kommer redan i slutet av januari presentera en ny 45nm modell av Snapdragon, 8X50A, som arbetar i 1,3GHz. Men detta är bara början.



Innan årsskiftet ska Qualcomm släppa sin första tvåkärniga Snapdragon CPU. Processorn som går under namnet 8X72 kommer att husera två stycken Scorpion CPU-kärnor klockade till 1,5GHz vardera. Något som möjliggör bland annat uppspelning av 1080p videosignaler och andra tunga arbetsuppgifter.


Vi hörde talas om Qualcomms dubbelkärniga Snapdragon CPU redan i juni 2009 och i år ska alltså processorn komma till marknaden. Tillsammans med processorkretsar som Nvidias Tegra 2 och Marvell ARMADA kommer man se till att prestandan på den mobila marknaden fullkomligen exploderar under 2010.



Nexus One med 1GHz Snapdragon CPU

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments