8k_banner

Svenska Qpad har varit lyhörda och svarar alla FPS-entusiaster där ute med vad som ser ut att vara ett optiskt monster för högerhänta gamers. Kan det vara en värdig utmanare till Steelseries Rival och Razer Deathadder?

Qpad 8K Optical är ett efterlängtat syskon till Qpads tidigare mus 8K Laser, och den optiska versionen delar således många funktioner med sitt lasersyskon.

Qpad trycker hårt på just sensorn och att den ska vara fri från acceleration och leverera upp till 5 000 äkta CPI samt att den ackompanjeras av en 32 bitars ARM-processor för att optimera läsegenskaperna. Dock så finns det ingen information i dagsläget exakt vilken sensor det rör sig om men vi hoppas givetvis på att det är Avago S3988 eller Pixart PMW3310 som döljer sig under skalet då de är välbeprövade och utmärkta optiska sensorer.

38b

8K Optical har 7 programmeringsbara knappar som kan knytas till CPI-skifte, profiler, makron eller genvägar. Musknapp 1 och 2 använder Omron-brytare och ska stå pall för upp till 20 miljoner klick, och under musen har Qpad bestyckat 8K Optical med deras egenutvecklade glidytor Qpad Glidz.

Qpad tar även friheten med plug n’ play på allvar och 8K Optical har därför ett inbyggt minne på 128 kilobyte som gör det möjligt att spara all dina inställningar lokalt i musen för att slippa konfigurera den om du byter dator. För transport inkluderar de även en smidig liten påse för förvaring.

38d

Likt majoriteten av andra gamingmöss idag så har även Qpad bestyckat 8K Optical med fullt konfigurerbar RGB-belysning i 16,8 miljoner färger och mjukvaran ska ha vidareutvecklats för ökad användarvänlighet och flera inställningsmöjligheter.

Det är just nu oklart exakt när 8K Optical dyker upp på butikshyllan och vad den kommer kosta men vi räknar med att den hamnar i samma prisklass som sitt syskon 8K Laser som just nu sälj för cirka 750 kronor.

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkullajmyTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

128KB för några inställningar?.. bloatware 😆 (edit: makros hmm)

Medlem
Json_81

Qpad 5k pro är nästan identisk med mionx naos 5000, där felet är att 5k pro är alldeles för lätt.

Morkul
Medlem
Morkul

Jag har haft turen nog att haft en 8K mus hemma ett tag nu och lekt runt lite med programmeringen av ARM CPUn ombord på musen. För de som är lite händiga kommer gå att skriva egen programvara som du kan köras direkt på musen som alltså operativsystemet inte alls kommer att ha kontroll över. Tyvärr har jag inte alls kunnat spenderat den tid jag önskat för att skriva några roliga användbara saker ännu 🙁 Original är det macron, färger, dpi, alla knapp inställningar.. Ja samtliga mus-inställningar helt enkelt lagras i musens minne vilket också betyder att om du flyttar… Läs hela »