Qnap är kända för sina olika nätverksbaserade lagringslösningar och nu lanserar företaget en helt färsk serie NAS-enheter riktade mot små och mellanstora företag. Den nya Qnap TS-x69 Pro-serien rymmer toppmodeller med hela åtta hårddiskplaster till mindre lösningar med två diskar.

Qnap delar upp sin nya NAS-serie i fem olika enheter där den gemensamma nämnaren är en förhållandevis kraftfull Intel Atom D2700 med dubbla CPU-kärnor i 2,1 gigahertz samt 1 gigabyte ramminne. Enheterna har även stöd för SATA-hastigheter på upp till 6 gigabit per sekund och rymmer antingen 2,5 tums eller 3,5 tums enheter beroende på användarens eget önskemål – alla med hotswap funktionalitet. Alla modeller i serien har även dubbla nätverksanslutningar med gigabithastighet samt inbyggda anslutningar för USB 3.0. Även på sin instegsmodell hävdar Qnap att deras nya TS-x69 Pro-serie når skriv- och läshastigheter på över 220 megabyte per sekund.

qnap8

qnap82

Qnap menar även att energiförbrukningen ska vara låg med den strömsnåla Atom-arkitekturen som grund. TS-x69 Pro serien kan tillhandahålla en lagringslösning för både IP-SAN (iSCSI) och NAS implementationer samtidigt. Kompabiliteten med VMware, Citrix XenServer och Windows Hyper-V ska göra enheterna lämpade för nätverksdelad lagring i virtuella servermiljöer.

qnap2Qnap Turbo NAS bjuder på flexibla backuplösningar vilket inkluderar krypterad distansreplikation, Real-time Remote Replication (RTRR), och molnbaserad säkerhetskopiering. Både Windows- och Mac-användare kan använda Qnap NetBak Replicator och Time Machine för att säkerhetskopiera data till sin Turbo NAS. Utöver detta stödjer Turbo NAS tredjeparts säkerhetskopieringsmjukvara som Veeam Backup & Replication och Acronis True Image.

De fem olika modeller som Qnap lanserar i sin nya serie är följande.

NAS-modell Antal hårddiskplatser Lägstapris på prisjakt.se
QNAP TS-869 Pro 8 st.
QNAP TS-669 Pro 6 st.
QNAP TS-569 Pro 5 st.
QNAP TS-469 Pro 4 st.
QNAP TS-269 Pro 2 st.

Alla modeller levereras även med Qnaps senaste firmware som erbjuder stöd för kameraövervakning, mediaströmmning, mobila appar för Android och iOS samt andra funktioner. Mer information om Qnaps nya NAS-enheter finnas att hitta på tillverkarens hemsida.


Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AMD73LaglordenTempelAnton Karmehedfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

>200MBps i instegsmodellen lär vara med RAID0, eller 2 SSDs.

Grymt dyrt! Men, vill man skippa att bygga en egen NAS så…

Jag kan bygga en NAS som tar 7 diskar (+ en 64GB SSD för OS), byggd på Intel Pentium (SB-core), 8GB RAM, mITX (litet chassi) för under 3100 SEK

Laglorden
Medlem
Laglorden

Synd de inte verkar klara NFS. Skulle köpa en riktig sån till jobbet med NFS-koppling som man koppla in till vmware-farm för snabb kopiering av data.

Bör vara NFS då iSCSI kan vara lite meckig i vmware (typ hänga hela skiten). NFS är ju stateless både som för och nackdel.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är synd att företagen som pysslar med sådana här enheter missar att det finns massor med folk som vill ha sådana här i hemmet men priset är anpassat för företag. De som gör en vettig till rätt pris får en jävla volym på en sådan maskin.

Laglorden
Medlem
Laglorden

[quote name=”Anton Karmehed”]Det verkar som att vi missat att speca det i nyheten Laglorden men såhär skriver Qnap själva;
[quote]”The Turbo NAS supports SMB/CIFS,[b]NFS[/b], and AFP protocols for file sharing across Windows, Mac, Linux/UNIX networks.”[/quote]
Det du är ute efter?[/quote]
Åh, fan, ja… läste på deras hemsida, tog värstingmodellen men hittade det inte där.

Men då kanske det är något titta på iaf… när semestern är över.

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Tempel”]Det är synd att företagen som pysslar med sådana här enheter missar att det finns massor med folk som vill ha sådana här i hemmet men priset är anpassat för företag. De som gör en vettig till rätt pris får en jävla volym på en sådan maskin.[/quote] Jag tänker köpa den med 8 st hårdisk plattser.Tänk vad många köper bilar för 300-500 tusen.Så en nas server för totalt 20 tusen går väl bra för dom flesta?Jag undrar vilka diskar som rekomenderas.WD re4 finns ej större en 2tb och dom är faktiskt bra dyra med. WD red ska bara funka… Läs hela »