Small preview image

Som vi rapporterade i början av veckan har minnestillverkaren Qimonda stora problem. Man har begärt konkursskydd och vad som kommer hända med företaget är oklart. Nu kommer dock nya uppgifter från en intervju med EETimes om att företaget i alla fall ska kunna leverera de order man reda åtagit sig, vilket kan vara en lättnad för de som planerat att köpa AMDs nya RV790-kort.



När vi igår rapporterade att AMDs nya RV790 krets verkar använda minne från Qimonda undrade vi naturligtvis hur detta skulle påverka tillverkningen av det nya grafikkortet. Möjliga förseningar med sin grund i brist på minne eller ett plötsligt byte av leverantör kändes troligt. Nu går dock Qimonda ut och officellt meddelar att


”It is not ’business as usual’, but we [will] do everything possible to maintain production and fulfill supply contracts,”


meddelade företagets talesman. Qimonda påstår fortsättningsvis att man inte har några problem med oroliga leverantörer eller kunder och man säger sig kunna uppfylla alla de åtagande man har.


För tillfället letas det syndabockar för att förklara företagets situation. Vissa skyller på Qimondas ägare Infineon, andra på företagets CEO Kin Wah Loh som de tycker varit osynlig och handlingsförlamad. Oavsett vems felet är står det klart att företaget har stora problem och vi kan bara hoppas på en snabb och smidig lösning.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid