PUBG är omåttligt populärt och visar inga tecken på att sakta ner – Nu har spelet slagit rekord i antal samtidiga spelare på Steam.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) fortsätter att röra sig framåt likt en ångvält, det var under helgen som spelet som fortfarande är i early access slog ett nytt rekord för antalen samtidiga spelare på speltjänsten Steam.

Det är statistiktjänsten Steamcharts som analyserar antalet spelare för varje spel tillgängligt på Steam som visar att PUBG nu satt ett rekord för störst antal samtidiga spelare för ett spel någonsin på speltjänsten. Det tidigare rekordet på 1 291 328 samtidiga spelare hölls av Defence of the Ancients 2 (DotA 2), något som nu PUBG bräckt med att locka 1 348 374 spelare samtidigt via Steam.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Spelarrekord trots utvecklingsstadie

PUBG är ännu inte officiellt lanserat, utan är tillgängligt genom så kallade ”Early Access” vilket ger spelare tillgång till spelet redan i utvecklingstadiet. Men det har inte stoppat spelets framgång på något vis alls.

Trots att det är flertalet optimeringar, extra funktioner och grafiska egenskaper som ännu inte finns i spelet så har man lyckats gå förbi DotA 2 som det spel med mest samtidiga spelare på Steam någonsin. Detta kort efter att spelet nådde sin tidigare milstolpe med 1 miljon spelare samtidigt.

För den som ännu inte gett sig på att testa PUBG så finns spelet tillgängligt på Steam för 30 Euro, ungefär 300 svenska kronor. Från början var spelet tänkt att lanseras skarpt cirka sex månader efter att det dykt upp via Early acess, vilket hade betytt en lansering under september månad. Dock blev det lite fördröjningar och vid skrivande stund så väntas den skarpa lanseringen ske ”innan årets slut”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid