PUBG har blivit en komethit på Steam och har under spelmässan Gamescom nått en ny milstolpe. 8 miljoner sålda exemplar firas med att visa en ny karta.

Playerunknown’s Battleground, även känt som PUBG, har gjort en osannolik resa på spelvärlden. Spelet som fortfarande säljs under Steams Early access-avdelning är i konstant utveckling med både prestandaproblem och buggar i kölvattnet. Detta har inte hindrat PUBG att slå rekord efter rekord både när det kommer till försäljningssiffror och aktiva spelare. PUBG nådde lagom till spelmässan Gamescom 2017 över 8 miljoner sålda exemplar på Steam. Vilket med en prislapp på knappt 300 kronor borde betyda att spelet dragit in över 2 miljarder kronor på blott 6 månader. Smått hissnande siffror som backas upp av nya rekord i samtidigt aktiva spelare på Steam.

PUBG har nått över 750 000 aktiva spelare och nu passerat e-sporttiteln CSGO med marginal. Endast Dota 2 har fler aktiva spelare men avståndet mellan Valves egna MOBA-titel och Early Access-titeln PUBG krymper dag för dag.

Under Gamescom passade Bluehole och Playerunknown’s Battleground utvecklare Brendan Greene att fira detta genom att både arrangera turneringar och visa upp ny information om kommande spelmaterial. Mest intressant var en av spelets första nya kartor som utspelar sig i en ökenliknande stad med betydligt högre byggnader än vad den nuvarande kartan erbjuder.

Den nya kartan ska leverera en ny form av spelstil med sina större höjdskillnader och mer byggnadstäta områden. Kartan blir samtidigt betydligt mer kompakt med sina 4 kvadratkilometer mot den nuvarande kartans 8 kvadratkilometer. När kartan står färdig är oklart men tillsammans med ett parkourliknande rörelsesystem och nya vapen väntas PUBG fortsätta locka nya spelare på Steam inför den skarpa lanseringen. En lansering man planerar ska ske innan årsskiftet.

Dela gärna med er av era tankar om PUBG i Forumet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
ThomassmygarnOlleCJCLJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Den här typen av spel (alla krigsspel med nutida realism) som förhärligar våld skapar enbart empatilösa zombies. Det pågår faktiskt RIKTIGA krig med VERKLIGA offer, att den här typen av spel produceras är höjden av cynism. Krig är vansinne, den som vill veta kan studera historiska fakta i närtid – senaste dryga 100 åren, första och andra världskrigens fasor, Balkankriget och nu kriget i Syrien och Irak. /jb

Edit: innan du ”tummar ner” mig, läs gärna mina två övriga kommentarer, kanske ändrar du dig.

Sebastian
Gäst
Sebastian

Alltså… what?

Har du inget vettigt att säga så håll käften.

Medlem

Det där är bara felaktigt. Frågan har studerats och våldsspel skapar inte alls ”empatilösa zombies”. De fall där det kan vara problematiskt är gällande personer som har underliggande problem, så visst är det olämpligt för psykiskt instabila personer att spela våldsspel. Men för den normalt funtade människan finns det ingen sådan påverkan.

Men du kanske har revolutionerande ny forskning på tapp? 🙂

CJCL
Gäst
CJCL

Man kan lyckas med mycket i livet om man intalar sig själv att man kan lyckas. Det är ren psykologi. Att ständigt mata sinnet med att man är bra, ser bra ut, och omger sig av vänner som stöttar en – då kommer livet att bli precis så. Exakt så tänker jag att våldsamma spel funkar. Matar man sinnet med att våld, blod, avfyra skott och granater mot andra människor för att ”det är bara ett uppdrag/spel ju” så tror jag absolut att det gör en med ”resistant” mot det hemska med det. Dock tror jag inte såsom vissa, att… Läs hela »

Thomas
Gäst
Thomas

Om man ständigt måste mata sitt sinne med positivt tänkande och ha polare som höjer upp en till skyarna behöver man en psykolog, inte mindfullness.
En del av problemet är att föräldrar idag helllre sätter sina barn framför tv:n/datorn och sen difteri och stirrar i sin mobil än att aktivt ta del i deras uppväxt. Det är viktigare för dem att få ut en bild på deras duck face eller deras latte än att ungarna glor på våldsamma program/filmer/klipp.

JB
Medlem
JB

Att få bort dessa spel från marknaden är omöjligt, det finns allt för mycket pengar inblandat, samt för många som attraheras. Men tänk om man kunde få spelutvecklarna till att åtminstone lägga in en ingress som skulle kunna vara: ”War and all sorts of violence in real life is bad and should be avoided” (finns det kanske?). Har man befunnit sig i en krigszon, upplevt hur ett barn (från Balkan) som gjort så, reagerar på datorspel baserade på krig som fundament, då förändrar det synen. Att sitta i sitt trygga hem, i sin trygga datorstol utan risk att själv bli… Läs hela »

Olle
Gäst
Olle

Känner mig tvungen att inflika med att jag sett många krigsdrabbade barn sitta och spela krigsdatorspel utan att missförstå konceptet av att det är ett spel och underhållning, de har inga problem med vad det går ut på heller, såvida det inte det är någon som påminns om sina minnen men det skulle de kunna bli under nyår också så inte spelets fel. Jobbar på ett internetcafé fyi. Tror det är som tidigare sagt, folk som redan har ett underliggande problem passar det inte för men för alla andra som kan skilja på verklighet och underhållning funkar det bra. Folk… Läs hela »

fred
Gäst
fred

Lugn jb.

smygarn
Gäst
smygarn

Kartan är inte 8 kvadratkilometer. Den är 64 kvadratkilometer 😉