Valve har börjat experimentera med DLSS-stöd för Windows-lagret i Proton. AMD:s OEM-exklusiva Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled har skådats i lösvikt i Europa och…

AMD:s absoluta toppmodell bland RDNA 2-grafikkort är Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled. En modell där man inte hållit något tillbaka samt monterat ett slutet vattenkylningssystem. Denna modell sades bli exklusiv för OEM-partners men har nu hittats på annat håll. I samma veva förbereder sig Valve för lanseringen av Steam Deck genom att testa DLSS i Proton. Något som kan komma att ge den handhållna speldatorn en rejäl prestandaskjuts.

 

RX 6900 XT LC i Europa

När den vattenkylda toppvarianten av Radeon RX 6900 XT avtäcktes menade AMD att den inte skulle bli tillgänglig för gemene man. Istället för enheten menad att endast säljas till företagets OEM-partners. Grafikkortet har dock skådats på flera håll hos europeiska återförsäljare. Prislappen är däremot inte nådig på nästan 20 000 kronor.

Läs mer hos Videocardz.

 

DLSS testas i Proton

Valves Proton-satsning tar ännu ett rejält styrketag. Företaget har nu börjat testa stöd för Nvidias DLSS-teknik tillsammans med kompatibilitetslagret för Windows i Proton. Något som kan få till exempel kommande Steam Deck att pumpa upp antalet bildrutor per sekund lite extra.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Seaberry tar Raspberry Pi till mITX-faktorn

För den som tyckt att Raspberry Pi alltid saknat en ordentlig uppsättning portar finns nu Seaberry från Alftel. Ett mITX-moderkort som kan husera en Raspberry Pi Compute Module. Här ser vi anslutningar för micro SD-kort, en 1x M.2-anslutning för NVMe-diskar, två HDMI, en MIPI DSI-anslutning. Andra anslutningar inkluderar en fullstor x16-PCIe anslutning, ytterligare fyra M.2-portar och Gigabit ethernet.

Läs mer hos Tom’s Hardware.

 

Fairphone 2 får Android 10 nästa år – sex år senare

I Android-världen är det inte alltid lätt att behålla en telefon som har mjukvarustöd. Fairphone är ett undantag och denna veckan visade de prov på det igen. Nu skickas Android 10 ut till Fairphone 2, sex år efter lanseringen. Eftersom Qualcomm inte längre ger stöd för Snapdragon 801-kretsen i modellen, har Fairphone tvingats hitta en egen lösning.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid