Powercolor har nu listat en drös Radeon RX 6700 XT och RX 6700-modeller hos EEC. Ännu en gång bekräftas den förstnämnda modellen erbjuda 12 GB minne och syskonet kommer med hälften så stor minnespool.

AMD:s kommande medlemmar i Radeon RX 6000-familjen har ännu en gång listats hos Eurasian Economic Commission (EEC). Tidigare har tillverkare som Asrock listat sina kommande upplagor av grafikkorten och nu har Powercolor gjort detsamma.

Powercolor har listat över tio olika varianter av de kommande grafikkorten. Ännu en gång bekräftas mängderna videominne dessa kommer utrustade med. Det rör sig om 12 gigabyte minne för RX 6700 XT och sex gigabyte för syskonet Radeon RX 6700. De två modellerna förväntas bli AMD:s direkta utmanare till Nvidias Geforce RTX 3060 Ti och RTX 3060.

Sett till andra specifikationer än just videominnet förväntas Radeon RX 6700-serien baseras runt Navi 22-grafikprocessorer. Här med Navi 22 XT hos RX 6700 XT och nedskurna Navi 22 XL hos RX 6700. Den förstnämnda grafikprocessorn tros erbjuda 40 beräkningsenheter för totalt 2 560 streamprocessorer. AMD spekuleras använda 16 Gbps-minnesmoduler som över en 192-bit bred minnesbuss skulle ge grafikkorten en minnesbandbredd på 384 GB/s.

De exakta specifikationerna för de två grafikkortsmodellerna har i skrivande stund inte bekräftats. Något som innebär att en nypa salt rekommenderas tillsammans med informationen. I dagsläget är det endast minnesuppsättningarna vi sett listade så exakt hur modellerna är formade återstår att se. Vi vet inte heller exakt när AMD planerar att sjösätta de två grafikkortsmodellerna. De regelbundna registreringarna hos organ som just EEC pekar dock mot att vi kan komma att se lanseringen ske inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments