Sony ansökte tidigare under månaden om ett designpatent i Brasilien, detta patent har nu spridits på internet och kan visa vilket designspråk Sony kommer att följa när det kommer till utseendet av sin kommande spelkonsol Playstation 5.

Två av de stora tillverkarna av spelkonsoler på dagens marknad förväntas lansera sina nästa generationers enhet under år 2020. Sony förbereder sin Playstation 5 och Microsoft jobbar på utvecklingen av ”Xbox Scarlett”.

Nu har en patentansökan i Brasilien avslöjat en potentiell design för Sonys kommande spelkonsol. Ansökan kom in under förra veckan och snappades snabbt upp av LetsGoDigital. Sony nämner inte i patentansökan att det specifikt rör sig om Playstation 5. Däremot har produkten som ansökan rör skickats in under klass 14.02, en klass för databehandling och kringutrustning. Samma klass som Playstation 4 hamnade i.

Enligt LetsGoDigital ska det vara väldigt sällan Sony patenterar en design som inte är menad att massproduceras och lanseras. Detta är dock något som bör tas med en nypa salt. Huruvida det rör sig om en potentiell Playstation 5-design, utseendet för konsolens utvecklarenheter eller något helt annat återstår helt enkelt att se. Designen är undertecknad Yusuhiro Ootori, Sonys tekniska direktör.

Designen är väldigt olik samtliga Playstation-konsoler Sony tidigare lanserat. Något som kan få många att ifrågasätta om det faktiskt har något med den kommande generationen att göra. En design med fenor och vad som ser ut att kunna vara ventilationsgaller är något som inte för ens första tanke till Playstation. Däremot är det inte helt omöjligt att Sony valt att gå en annan väg med designen för den femte generationens Playstation.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
YahoohenkeWoosleyValle Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Richard Martin Ingemarsson

Skulle tippa på att detta är den interna designen? Ett mer stilrent chassi kanske kommer på? 🙂

Valle
Gäst
Valle

Ingen som reagerat på att designen är likt ett ”V”, den romerska siffran för ”5”?

Woosley
Gäst
Woosley

En design som i mångt och mycket för tankarna till Xbox 360 kommer inte att bli den slutgiltiga för PS5.

henke
Gäst
henke

🤮

Yahoo
Gäst
Yahoo

Du är 👎

Medlem

Utöver den kontroversiella formgivningen så är jag lite tveksam till att detta är en konsumentinriktad enhet, då man kan se tydliga lokationer för fötterna till en annan enhet på chassits ovansida. Den är med andra ord gjord att vara staplingsbar, och vad för nytta man har av det i en hemmiljö är ju högst tveksamt. Min tanke är att om detta faktiskt är en PS5:a så är det en utvecklarenhet, och inte avsedd för allmän försäljning. Om maskinen ska släppas 2020 så är det ju som dags nu att släppa den slutgiltiga hårdvaran till utvecklare för finputsning och optimering av… Läs hela »