Trådlösa ljudsystem börjar bli en återkommande syn på marknaden och det är helt klart ett koncept som många tillverkare tittar närmare på. De flesta verkar ha uppfattningen att det inte handlar om, utan när trådlösa ljudsystem slår igenom på allvar.
Philips är en tillverkare som tar det säkra före det osäkra och har nu lanserat en hel serie WiFi-baserade ljudsystem.
Philips Streamium heter den nya produktlinjen och anspelar på komponenternas huvudfeature, att streama ljud och bild trådlöst från en mediaserver (i de flesta fall en PC).


Hittills består Streamium av fyra olika produkter där två är rena musik/multimedia-system och två är enklare länkar för att överföra media från PCn till ditt nuvarande multimediasystem.


Flaggskeppet i serien heter Philips MX6000i och är till synes ett vanligt hemmabiokit med en kombinerad receiver och DVD-spelarenhet. Systemet kommer fullt utrustat med ett 5.1-högtalarsystem och DVD-spelaren är av växlartyp med plats för 5 skivor.
Det som då skiljer systemet mot vanliga hemmabiokit är att det genom WiFi 802.11g-standarden kan spela upp ljud och bild-filer, eller kanske Internetradio från en PC.
Systemet väntas kosta runt £550, motsvarande ~7500 SEK.Philips Streamium MX6000i


Philips visar sin framåtanda med lanseringen av deras Streamium produktlinje och vi är övertygade om att de flesta HiFi-tillverkare, inom den vanliga konsumentsektorn, kommer att följa Philips och de andra företag som annamat trådlös överföring av multimedia. För modligen dröjer det bara något år innan vi ser dessa system mer frekvent även hos vanliga elektronikkedjor här i Sverige.
Mer information om Philips Streamium och de övriga produkterna i serien går att hitta på Philips hemsida.


Källa: Pocket-lint.co.uk

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid