Small preview image

Det finns bredbildsTV och sedan finns det bred bredbildsTV. Philips har som bekant bestämt sig för att utveckla en nya LCD-TV som riktar sig mot de extrema filmentusiasterna då TVn går ifrån det standardiserade bildförhållandet 16:9 i förmån för ett ännu bredare 21:9 format. Anledningen är enkel, man vill slippa de horisontella svarta kanter som de flesta filmer orsakar på bildkällor med 16:9 format. Även om HDTV-standaren använder sig av 16:9 formatet släpps de flesta filmer i bredare format än så. Vilket också är anledningen till att biografdukarna har ett betydligt bredare bildförhållande än våra TV-apparater.



Philips Cinema 21:9 blir den första TV som kan visa 2.35:1 filmer utan några svarta kanter och med en diagonal bildyta på 56″ är det en ganska häftig apparat. Det finns fortfarande dåligt med detaljerade specifikationer av TVn men på Pocket-Lint har man nu publicerat en video där vi får se lite mer av Philips Cinema-serie av TV-apparater.



Kundkretsen kommer garanterat vara begränsad och priserna lär sålla bort ännu fler, men vi uppskattar alltid innovativa lösningar och företag som är beredda på att sticka ut hakan.


Se videopresentationen på Pocket-Lint.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments