Sedan Facebook köpte upp Oculus VR, aktören bakom skärmglasögonen Oculus Rift, har företaget öppnat upp plånboken för att projekttet smidigare ska nå marknaden. I en ny satsning erbjuder Facebook betalning till den som hittar och anmäler buggar med VR-glasögonen.

Facebook har alltid lagt stor vikt vid att ha ett stabilt nätverk, och strävar mot en hemsida och en infrastruktur som aldrig ligger nere. Det innebär dels att företaget lägger enorma summor på säkerhetskopior, redundans och nätverksbandbredd, men även att de lägger ordentliga mängder tid och pengar på att hitta och lösa buggar i mjukvaran. Ett sätt Facebook har gjort detta är att erbjuda betalning till den som kan hitta buggar i koden – ett tillvägagångssätt som nu även sprider sig till VR-glasögonen Oculus Rift.

Den som hittar buggar i Oculus Rift och dess kringliggande infrastruktur – exempelvis Oculus hemsida, forum och interna meddelandesystem – kan komma att belönas med 500 dollar eller mer för sitt fynd, så länge det rör sig om en säkerthetsrelaterad bugg. Att Facebook har valt att gå den här vägen är intressant av flera anledningar.

Aggressivare buggjakt – konsumentutgåva på ingång?

Dels påvisar det att även om Facebook planerar att driva Oculus som ett fristående dotterbolag så kommer mycket av Facebooks metodik och standarder smitta av sig. Huruvida detta kommer vara någonting som endast pågår bakom kulisserna, eller om även konsumenterna kommer märka av Facebooks inflytande i form av infrastruktur eller marknadsföring, återstår att se.

Satsningen är även intressant med tanke på vad den antyder sett i förhållande till en lanseringsplan. Medan buggjakt pågår löpande genom en produktutveckling så brukar det få högre prioritering mot slutet av projektet, för att finjustera produkten för en kommersiell lansering. Att Facebook inför hittelön på buggar i Oculus Rift kan därför ses som ett tecken på att en konsumentvariant inte ligger allt för långt borta – något som dock tyvärr fortfarande bara är en spekulation.

Den som känner sig manad att leta efter brister i Facebooks och Oculus kod kan läsa mer om projektet här.

Källa: The Verge


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments