TheInquirer.net rapporterar idag att Intels Pentium 4 på 2,0 GHz är ute i en del butiker. En 2,0 GHz Pentium 4 ligger på 565 US Dollar (socket 423 eller socket 478) och 1,5 GHz varianten (socket 478) kostar 140 US Dollar.
Det finns även moderkort baserade på Intels nya chipset, i845, ute i handeln i begränsad upplaga. Dessa moderkort baserade på i845 chipset, har stöd för Sdram-minnen istället för tidigare enda alternativet Rambus-minnen. Till att börja med finns totalt 4 modeller av Sdram-baserade moderkort kommer att finnas på marknade från Intel, i prisklasserna 118-130 US Dollar.

Som vi nämnt tidigare, kommer Intel sänka priserna på sina processorer den 26 Augusti, men det är inte bara Pentium 4-serien det gäller utan även Pentium 4 Foster (Xeon), på 1.7GHz, 1.5GHz, och 1.4GHz.

Vidare spekulerar TheInquirer.net om Intels förmåga att leverera processorer och möta marknadens efterfrågan. Tidigare har Intel haft problem att skeppa processorer i den takt marknaden krävt, men i samband med releasen av nya Pentium 4 socket 478, verkar Intel anpassat sin marknadsföring efter produktionsförmåga bättre än vid Coppermine-releasen.

Tack till vår läsare XON för nyhetstipset!

Diskutera nyheten i forumet

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid