I svallvågorna av årets IFA-mässa överraskar Pebble med en helt ny smartklocka som lanseras i sidan om årets två andra nyheter, Pebble Time och Pebble Time Steel. Pebble Time Round blir tillverkarens första runda klocka, som dessutom utlovas vara den tunnaste av sitt slag på marknaden.

Pebble har tidigare profilerat sig som en aktör med främst enkla och funktionella smartklockor snarare än designcentrerade, och hittills har vi kunnat se det åretspeglas i företagets val av skärmar. En fyrkantig skärm påminner i regel inte vidare mycket om ett analogt armbandsur, men erbjuder istället mer effektiv skärmyta för notiser och appar. Det tankesättet faller i linje med Pebbles satsning på praktisk design snarare än rent estetisk – och det får oss också att höja på ögonbrynet lite extra över det senaste tillskottet i sortimentet: Pebble Time Round.

Time Round blir Pebbles första runda smarta klocka och samtidigt även företagets första modell som uppenbarligen tagits fram med design och estetik i främsta rummet. Den nya klockan använder en rund e-pappersskärm som rent panelmässigt är av samma typ som Time och Time Steel – det innebär att den har färgstöd, men är transflektiv (kan användas utan bakbelysning) och endast drar ström när den bilden uppdateras.

Pebble byter batteritid mot design

Boetten är i metall och har en ovanligt tunn design – faktum är att Pebble hävdar att det här är både den lättaste och den tunnaste smarta klockan på marknaden, med en tjocklek på 7,5 millimeter och en vikt på bara 28 gram. Jämförelsevis är Android Wear-klockan LG Watch Urbane 10,9 millimeter tjock och väger 66,5 gram, och den tunnaste varianten av Samsungs senaste smartklocka, Gear S2, är 11,4 millimeter tjock. Standardvarianten av Pebble Time är 9.5 millimeter tjock.

Den tunna rundade designen gör Pebble Time Round mer traditionellt ”klocklik” men kommer inte utan kompromisser; det som har fått stryka mest på foten är batteritiden. Time Round utlovas klara två dagars drifttid, mindre än en tredjedel av de sju dagar du får ut ur en vanlig Pebble Time och snarare i linje med vad du kan vänta dig av en betydligt kraftfullare klocka med Android Wear. Istället slår Pebble ett slag för kort laddningstid och menar att det endast tar 15 minuter att ladda klockan tillräckligt för en hel dags användning via den magnetiska laddkontakten.

Pebble Time Round finns i tre färger, silver, svart och rosguld, och med två olika armbandsbredder på 22 respektive 14 millimeter – båda med standardfäste för att du själv ska kunna byta banden. Precis som övriga Pebble-klockor fungerar den både till Android och Ios med stöd för notiser och appar.

Leveranserna inleds om 6 till 8 veckor med ett internationellt riktpris på 249 dollar – inget svenskt pris har utannonserats, men sett till hur priserna konverterats för vanliga Pebble Time i svenska butiker är en prissättning på över 3 000 kronor trolig.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid