Trenden med minikonsoler fortsätter och senast ut med att avtäcka en kommande modell är Konami som planerar att lansera en miniversion av retrokonsolen PC Engine.

I samband med E3 2019 har Konami avtäckt en kommande spelkonsol i form av PC Engine CoreGrafx Mini, som namnet antyder hakar företaget på trenden med minikonsoler och släpper en nyversion av konsolen som först såg dagens ljus år 1987.

Trots att PC Engine aldrig såg en formell lansering i Europa kommer miniversionen att hitta sån väg hit. I Nordamerika kommer den att kallas TurboGrafx-16 Mini. i Japan går den under namnet PC Engine Mini och i Europa bär den namnet PC Engine CoreGrafx Mini.

Det är inte bara namnen som kommer att skilja de tre modellerna åt. Även konsolernas estetiska design samt de förinstallerade speltitlarna kommer att vara olika för varje modell. I Japan har till exempel Castlevania och Dracula X: Rondo of Blood bekräftats följa med konsolen. Två speltitlar som i skrivande stund inte står listade för den europeiska versionen.

Konami har i dagsläget endast bekräftat sex medföljande speltitlar till den version vi kommer att se lanseras i Europa. Dessa inkluderar R-Type, New Adventure Island, Ninja Spirit, Ys Book 1 & 2, Dungeon Explorer samt Alien Crush. Företaget nämner dock på den kommande spelkonsolens hemsida att fler speltitlar kommer att avtäckas med jämna mellanrum.

Originalversionen av PC Engine designades av ett företag vid namn Hudson Soft och tillverkades av NEC. I Japan rönte konsolen måttliga framgångar, dock kunde TurboGrafx-16 i Nordamerika inte mäta sig med den framgång Nintendos NES eller Segas Mega Drive (kallad Genesis i Nordamerika).

I skrivande stund har Konami inte bekräftat något specifikt lanseringsdatum för PC Engine CoreGrafx Mini. Det har inte heller bekräftats vilket företag som kommer att stå för tillverkningen av den kommande konsolen. Huruvida Konamis konsol lyckas stå sig mot Nintendos miniversioner av NES och SNES eller Segas kommande Mega Drive Mini som nyligen fick sin kompletta spellista avtäckt återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid