HP har nyligen skickat in en varumärkesansökan för PalmPad, något som efter uppköpet av Palm indikerar att man nu börjar lägga grunden för tablet-enheter med det mobila operativsystemet webOS.

HP Slate som visades upp av Microsoft under CES i början på året har som bekant lagts i malpåse och datortillverkaren förmodas nu lägga mer vikt vid den teknik man erhållit efter uppköpet av mobiltelefonstillverkaren Palm.

Då de flesta tillverkare redan hoppat på Pad-tåget med WindPad, Eee Pad och givetvis iPad är det knappast en överraskning att HP slår sig in på samma linje. Vilken hårdvara vi hittar i PalmPad och när den dyker upp på marknaden är oklart, men gissningsvis blir hårdvaran snarlik den vi hittar i de mängder av Android-tablets som väntas lanseras under slutet av året. Med den fina kritik webOS fick i Palms smartphones ser vi även fram emot att se operativsystemet i en tabletmiljö.


HP Slate med Intel Atom och Windows 7

Källa: PreCentral

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
lazaroth
lazaroth
13 Årtal sedan

Det enda jag ”har emot” dessa Android lösningar är att man inte kan köra Windows-program på dem, som t.ex. Photoshop, Powerpoint osv. För visst är det så? Går det att komma förbi detta på något sätt?