Nintendo har nu gett mer detaljer kring sin planerade onlinetjänst för spelkonsolen Switch. Tjänsten får ett upplägg liknande Playstation Network eller Xbox Live, men en Nintendo-aktig twist på det hela.

Spelkonsolen Nintendo Switch lanserades för över ett år sedan. Tidigare har Nintendo-spelar kunnat nyttja onlinetjänster utan någon månadskostnad. Detta kommer dock att ändras när onlinetjänsten till Nintendo Switch officiellt lanseras i september.

Nintendo har varit relativt tysta angående tjänsten, men har nu bekräftat att den snart är här och även gett ett par detaljer om vad den inkluderar samt de prisplaner som kommer att finnas.

Den som har en aktiv prenumeration till onlinetjänsten kommer att ha tillgång till molnlagring för sina sparfiler. Något som har varit ett önskemål hos Switch-spelare. Nintendo ger även prenumeranter tillgång till 20 olika klassiska NES-spel varav tio har bekräftats. Dessa tio spel är:

  1. The Legend of Zelda.
  2. Mario Bros.
  3. Super Mario Bros.
  4. Super Mario Bros 3.
  5. Balloon Fight.
  6. Ice Climber.
  7. Dr. Mario.
  8. Donkey Kong.
  9. Soccer.
  10. Tennis.

Dessa NES-spel kommer även att kunna ta del av flerspelarlägen, både online samt lokal co-op. Detta kommer inte att gälla för alla spel då inte alla utvecklades med flera spelare i tanken.

Nintendo Switch Online kommer som tidigare nämnt att lanseras under september månad. Prismässigt kommer tjänsten att ha en månadsavgift på cirka 35 kronor. Tre månaders medlemskap kommer att ha en prislapp på 70 kronor och för den som vill betala för ett helt år åt gången kostar det omkring 175 kronor. Det kommer även att finnas ett slags ”familjepaket” som låter upp till åtta Nintendo-konton nyttja onlinefunktionen på olika konsoler.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid