Inför lanseringen av OnePlus 2 har den kinesiska tillverkaren skrytit om att man använder en ny version av Qualcomms Snapdragon 810-chipset kallad version 2.1. Nu påpekar HTC-chefen Jeff Gordon att de flesta konkurrenter använder precis samma chipset. Till och med företagets eget flaggskepp, HTC One M9, använder exakt samma krets.

Qualcomm har länge hyllats för sina imponerande mobila processorer som är energisnåla och kraftfulla. Det senaste halvåret har dock varit tufft för företaget. Det hela började med att ett rykte spreds om att Samsung valt att inte använda Qualcomms senaste chipset i Galaxy S6 eftersom det hade problem med överhettning. Strax därefter lanserades LG G Flex 2, som i Nordichardwares tester presterade dåligt i vardaglig användning på grund av dåligt optimerad mjukvara. Därefter lanserades HTC One M9 som använde samma chipset som G Flex 2 men hade en underklockad processor för att hantera den varma kretsen. I går publicerades Nordichardwares recensionen av Sony Xperia Z3+ som också använder Qualcomm Snapragon 810-kretsen. Telefonen kritiserades hårt för att ha allvarliga värmeproblem som kan resultera i att appar stängs av för att låta telefonen svalka av sig.

Oneplus 2 skulle vara annorlunda

För ett par veckor sedan bekräftade den lilla smartphonetillverkaren Oneplus att man kommer att använda version 2.1 av Qualcomm Snapdragon 810 i sin kommande smartphone, Oneplus 2. Tillverkaren fick det att verka som om version 2.1 var en förbättrad version av processorn som inte har samma värmeproblem som andra modeller. Nu påpekar HTC-chefen Jeff Gordron att nästan alla smartphones använder exakt samma processorchipset som Oneplus.

”It’s interesting that some OEMs [Oneplus] are positioning use of the Snapdragon 810 v2.1 processor as a product differentiator vs. v2.0.”

”The truth, according to what Qualcomm tells me, is virtually all OEMs who’ve announced devices with Snapdragon 810 are currently using v2.1.”, skriver Jeff Gordon på Twitter.

När en Twitter-användare frågade vilken version av Snapdragon 810 som används av HTC One M9 svarade Jeff Gordon ”2.1”.

Andra förändringar kan förbättra situationen

Det är möjligt att Oneplus har jobbat med att optimera sin mjukvara för att göra problemen med Qualcomm Snapdragon 810 mindre i sin kommande modell. Det är också möjligt att företaget utformat telefonen på ett sätt som gör att värmen kan spridas bättre. En sak verkar i alla fall vara säker: Oneplus 2 använder precis samma chipset som många konkurrenter.

Källa: Twitter (@urbanstrata)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tellus82odincoin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tellus82
Medlem
Tellus82

Nu går det faktiskt att underklocka själv också eller stänga av 2 av de större kärnorna med ganska enkla medel i android, samma med sonys z3+. Naturligtvis så ska det inte behövas egentligen men vi börjar nå en punkt där TDP helt enkelt blir för högt för kontinuerlig full load utan throttling/stekhet temp, detta med en prestanda som är vida överdriven för bruk i mobiltelefoner. Sweetspot för prestanda i high end mobil är nog en 808 i dagsläget, om man ”behöver” mer prestanda än så bör man nog tänka om sitt användande av mobil.

odincoin
Gäst

[quote name=”Tellus82″]Nu går det faktiskt att underklocka själv också eller stänga av 2 av de större kärnorna med ganska enkla medel i android, samma med sonys z3+. Naturligtvis så ska det inte behövas egentligen men vi börjar nå en punkt där TDP helt enkelt blir för högt för kontinuerlig full load utan throttling/stekhet temp, detta med en prestanda som är vida överdriven för bruk i mobiltelefoner. Sweetspot för prestanda i high end mobil är nog en 808 i dagsläget, om man ”behöver” mer prestanda än så bör man nog tänka om sitt användande av mobil.[/quote]Att underklocka hjälper föga, det är… Läs hela »

Tellus82
Medlem
Tellus82

[quote name=”odincoin”][quote name=”Tellus82″]Nu går det faktiskt att underklocka själv också eller stänga av 2 av de större kärnorna med ganska enkla medel i android, samma med sonys z3+. Naturligtvis så ska det inte behövas egentligen men vi börjar nå en punkt där TDP helt enkelt blir för högt för kontinuerlig full load utan throttling/stekhet temp, detta med en prestanda som är vida överdriven för bruk i mobiltelefoner. Sweetspot för prestanda i high end mobil är nog en 808 i dagsläget, om man ”behöver” mer prestanda än så bör man nog tänka om sitt användande av mobil.[/quote]Att underklocka hjälper föga, det… Läs hela »